Bugün saat 1'de dersim vardı. Yani saat 12.50'de yurttan çıktım ve 15.45 gibi yurda döndüm. Saat 1 ile 15.45 arası direkt yurtta yokum yani. İnternet kullanan laptopum, telefonum ve akıllı saatim de yanımdaydı. Yurtta hiçbir şekilde internete bağlı olan bir cihazım yoktu. Olsa bile GSB ağına yalnızca 1 aygıt bağlanabilir, onu da bağlamak için GSB şifresiyle oturum açmak gerekli.
Ben oturum hakkımı laptopuma atadım. Yani laptop dışında hiçbir cihaza internet erişimi verilmiyor. Ben kendi T.C. kimlik numaram ile girmediğim sürece bu internete de giriş yapılamıyor ayrıca onu belirteyim.
İnternetimin sadece webde gezinmeme ve araştırma yapmama rağmen 8 gün içinde 9 GB azaldığını fark ettim. İşlem hareketlerinde de saat 2.30'da 101 MB'lik download, 3 MB'lik upload yaptığım yazıyor. Ben o saatte yurtta değildim okulda dersteydim.
Tek bu da değil, ben hafta sonu ailemin yanına başka şehre gittim ve yurtta olmadığım iki gün içinde kota hakkımdan kendi kendine 5GB eksildi.
Yani görmüş olduğunuz gibi KYK internetini kullanmasam bile eksiliyor dostlar. Yurda geldiğiniz zaman KYK internetine güvenmeyin kendinize ya ek paket alın ya da Superbox gibi alternatiflere geçin.