Unlishimaide

Becerikli
Arkadaşım, milletin 17 Pro Max'i var, o çalınmıyorsa senin alacağın değerli teknolojik eşyada çalınmaz dedi.
Yurt ortamını bilmediğim için fazla bir şey diyemiyorum, kameralar katta vs. illaki olur.
Ancak yüksek meblağlı laptop vs. telefon gibi şeyleri götürmek sıkıntı olur mu?
Açıkçası biraz laptop çalınma vakalarından endişe ediyorum.
Kalan kişiler var mı?
Alınabilecek bir önlem vs. yok mu?
Dolap kilitleri var diye biliyorum.
Yatak altında kilit olmuyor mu mesela?

Dolap ve yatak altında kilit yeri oluyor. Kilidi alıp siz götürüyorsunuz fakat alacağınız küçük kilitleri patlatmak çok kolay haberiniz olsun. Hırsızlık olayı yurttan yurda değişiyor. Benim bu sene kaldığım yurtta hiçbir hırsızlık olmadı. 3 oda arkadaşım da laptoplarını masanın üzerinde gayet çalınabilir şekilde bırakıyordu fakat en ufak şey olmadı.
Herhangi bir eşyanız çalınırsa da bulunmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu unutmayın. Kimse sizin için saatlerce kamera izlemiyor. Hangi saatte çalındı söyle bakalım diyor, çoğu zamanda bulunmuyor.

Dolap ve yatak altında kilit yeri oluyor. Kilidi alıp siz götürüyorsunuz fakat alacağınız küçük kilitleri patlatmak çok kolay haberiniz olsun. Hırsızlık olayı yurttan yurda değişiyor. Benim bu sene kaldığım yurtta hiçbir hırsızlık olmadı. 3 oda arkadaşım da laptoplarını masanın üzerinde gayet çalınabilir şekilde bırakıyordu fakat en ufak şey olmadı.
Herhangi bir eşyanız çalınırsa da bulunmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu unutmayın. Kimse sizin için saatlerce kamera izlemiyor. Hangi saatte çalındı söyle bakalım diyor, çoğu zamanda bulunmuyor.
Asma kilit yerine başka tür bir kilit düşünüyorum zaten. Sanırım şans yurda bağlı biraz da. Teşekkürler.

Benim bu sene kaldığım yurtta hiçbir hırsızlık olmadı.
Hangi yurt?

Resimdeki kilit iş görür diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260605_152908_Chrome.webp
    Screenshot_20260605_152908_Chrome.webp
    589,9 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Oda arkadaşlarınıza bağlı, diğer odalardan hırsızlığa gelmezler, gelseler de gelen gidenden haberiniz olur zaten. Attığınız kilit abartı, millet dalga geçmeden uyarısını yapayım. Odanız aşırı kalabalık değilse ve nezih bir ilde/okulda bulunacaksanız zaten çok nadir böyle tipler denk gelir.

Hocam, kendi imkânlarımla almadığım ve nereden baksak 70 bin TL vereceğim ortalama bir taşınabilir gaming dizüstü dikkat çeker diye düşünüyorum.
Kendi paramı kazanıp alsaydım ben de normal takılabilirdim.
Ancak babama büyük bir saygı ve sevgi duyuyorum, onun kaç ay çalıştığını bilemem alacağım cihaz için. Belki kendinden bir takım şeyler feda edecek.
Bu yüzden ben de önlem almak zorunda hissediyorum. 2.5-3 kilo her gün taşınabilir ama insanların "paranoyak tip" diye bakmasını istemem.
En basitinden 6 ay veya 9 ay taksit ödeyecek. Güldüğünüze göre siz de "paranoyak tip" sanmış olabilirsiniz. Lakin maddi durumu iyi bir ailede yaşamıyorum. Kendim 2 ay çalışıp alabileceğim bir şey de değil. Umarım saçmalamadan anlatabilmişimdir @MEQ

Hocam, kendi imkânlarımla almadığım ve nereden baksak 70 bin TL vereceğim ortalama bir taşınabilir gaming dizüstü dikkat çeker diye düşünüyorum.
Kendi paramı kazanıp alsaydım ben de normal takılabilirdim.
Ancak babama büyük bir saygı ve sevgi duyuyorum, onun kaç ay çalıştığını bilemem alacağım cihaz için. Belki kendinden bir takım şeyler feda edecek.
Bu yüzden ben de önlem almak zorunda hissediyorum. 2.5-3 kilo her gün taşınabilir ama insanların "paranoyak tip" diye bakmasını istemem.
En basitinden 6 ay veya 9 ay taksit ödeyecek. Güldüğünüze göre siz de "paranoyak tip" sanmış olabilirsiniz. Lakin maddi durumu iyi bir ailede yaşamıyorum. Kendim 2 ay çalışıp alabileceğim bir şey de değil. Umarım saçmalamadan anlatabilmişimdir @MEQ

Estağfirullah da sizinki gerçekten paranoya. Çevrenizden midir yoksa kafada kurmanızdan mıdır bilmem ama kuruntu yapıyorsunuz. Hadi telefonu sakınırsınız da koca laptopu her katında kamera bulunan ortamda kim nasıl görünmeden kaçıracak? Diyelim kaçırdı, girerken çıkarken de mi görünmeyecek? Dandik bir asma kilit alın gidin, bir grup insan çıkıp da yurdu yağmalamaya karar vermedikçe hiçbir şey olmaz.

Estağfirullah da sizinki gerçekten paranoya. Çevrenizden midir yoksa kafada kurmanızdan mıdır bilmem ama kuruntu yapıyorsunuz. Hadi telefonu sakınırsınız da koca laptopu her katında kamera bulunan ortamda kim nasıl görünmeden kaçıracak? Diyelim kaçırdı, girerken çıkarken de mi görünmeyecek? Dandik bir asma kilit alın gidin, bir grup insan çıkıp da yurdu yağmalamaya karar vermedikçe hiçbir şey olmaz.
Bir daha alamayacağım için üstüne fazla düşüyor olabilirim. İnsanlara/arkadaşlarıma güvendikçe beni yordular. Mezun + YKS + ev pek yaramadı denilebilir. Estağfurullah, teşekkürler.

Çok uç bir fikir vereceğim sana.
Laptopu açarsın içine GPS cihazı koyarsın airtag/smarttag vs.
kimseye haber etmezsen çalındığında rahatça bulursun.

Ama oda arkadaşlarına bile söylememen lazım.

Asma kilit yerine başka tür bir kilit düşünüyorum zaten. Sanırım şans yurda bağlı biraz da. Teşekkürler.
Asma kilit dışındakileri muhtemelen takamazsınız. Kilit takmak için verilen alan çok küçük sadece asma kilit takılıyor. Takacağınız diğer herhangi bir kilit türünü de kırmak çok zor olmayacak. Dediğiniz gibi tamamen kaldığınız yurda bağlı. Eğer yurdunuz iyiyse hırsızlık olmaz. Eğer yurdunuz kötüyse istediğiniz kadar kilit kullanın farketmez.