LagoFast’in vaatleri doğru mu? Gerçekten ping düşürme ve lag azaltma konusunda etkili mi? Deneyenler varsa yorumlarını merak ediyorum. Daha önce böyle bir şey duymamıştım ama son bir aydır sürekli karşıma çıkıyor. VPN adı altında hizmet veriyorlar ve ping düşürdüklerini vaat ediyorlar. Bu mümkün mü yoksa sadece para sağma makinesinden mi ibaret? Kullanmayacağım ama merak ettim.
LagoFast’in vaatleri doğru mu? Gerçekten ping düşürme ve lag azaltma konusunda etkili mi? Deneyenler varsa yorumlarını merak ediyorum. Daha önce böyle bir şey duymamıştım ama son bir aydır sürekli karşıma çıkıyor. VPN adı altında hizmet veriyorlar ve ping düşürdüklerini vaat ediyorlar. Bu mümkün mü yoksa sadece para sağma makinesinden mi ibaret? Kullanmayacağım ama merak ettim.
Gerçekten düşürdüğü senaryolar var. Bu programların asıl amacı varış IP'sine giden yoldaki durakları azaltmak. Örnek olarak Blade&Soul oynuyorum ve 50-60 ping arası alıyorum ama ExitLag açtığımda pingim sabit 36 oluyor. Burada oynadıgın oyun çok önemli programın etki etmesi için.
Işığın fiziksel sınırından ziyade yurtdışındaki varış noktasına gidene kadar oluşan yönlendirmeler problem yaratıyor, yoksa Istanbul-Almanya tek bir rota uzun kablo olsa gene 2ms alırdık. Aşağı 2 örnek bırakacağım anlaman için, görseller gerçek rotaları belirtmemekle birlikte sadece bilgilendirme amaçlı atılmıştır.
Bunu düz internetin düşün çıkış IP'inden varış IP'sine kadar 27 tane rota var.
Bunu da Exitlag kullanıyorken oluşan rota olarak düşün toplam 8 tane rota var.
LagoFast kullanmadım ama ExitLag kullandığım zaman denildiği gibi ciddi ping düşüşleri yaşıyorum. Call Of Duty için 30'a yaklaşıcak neredeyse. Bunun gibi programların asıl amacı bilgisayarınız ve oyun sunucusu arasındaki rotasyonu azaltmak. Eğer kullandığınız iss kötü bir rotasyon kullanıyorsa pinginiz düşer ama kullandığınız iss iyi ve kısa bir rotasyon kullanıyorsa pingi etkilemez hatta pinginiz artabilir. Aynı olay VPN'ler için de geçerli. Bu son günlerde anlamsız bir ping sorunu yaşıyorum. IPVanish kullanıyorum. Ping değerlerim ExitLag ile neredeyse aynı oldu. İtemsatış üzerinden 20tl ye aldım.