"Lanet" gerçekten var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ömer_Yeter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 644
  • Etiketler Etiketler
    nasıl var
Bu dediğinizi biraz açma imkânınız var mıdır?

Birisi sana kötülük yaptı diyelim. Bu kişinin başına ileri bir vakitte daha beter bir talihsizlik geldiğinde bu talihsizliğin seninle alakası olmamasına rağmen sana kötülük yaptığı için o kişinin başına geldiğini düşünürsün. Lanet, etme bulma, karma vs diye çoğaltılabilir sanırım. Hatta tam tersi olarak o kişi sana kötülük yaptığı için başına bu talihsizliğin geldiğini bile düşünebilir. Neticede oluşumu seninle alakası olmayan bir olayı kendininmiş gibi benimsersin.

Son düzenleme:
Genellikle kötü bir durum meydana geldiğinde kullandığımız kelime. Sizce bu kelimenin fiziksel olarak bir varlığı var mıdır?
Kanıtlayabiliyor muyuz? Hayır, o zaman düşünmeye gerek yok

Birine yaptığın kötülükten sonra senin başına başka bir kötülük geldiğinde sebebini bilemediğin için lanet vardır veya yoktur diye kesin bir kanıya varamayız.

İnancına bağlı.

Dinden dine göre değişen bir kavram. Örnek vermek gerekirse genellikle İslam dininde 'lanet' değil de 'büyü' gibi kavramlar kullanılır.

Evet var, bizzat kendi gözlerimle, gözlemlerimle şahit oldum birçok kez ki bunları gören insanların çok azı psikolojisi kaldırır, çünkü beynimiz böyle şeyleri anlayacak seviyede değil farklı boyuttaki canlıları olayları konuşuyoruz.

Böyle konuları çok düşünmeyin ben bu işleri bıraktım ama zamanında psikolojim çok yerlebirdi.

Katılıyorum görmüş olabilirsiniz ama gerçek değil yine de bana göre. İslam dininde büyü var mesala defalarca karşılaştım ama yine de şaka gibi olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…