Laptop 2. monitör olarak nasıl kullanılır?

Batur

Başarılı
Eski laptopa Windows 7 ve Linux Mint indirdim memnunum şu an ama yanda 2. monitör olarak da kullanmak istiyorum, spacedesk kurdum indirdim internetten Windows 7 server versiyonunu buldum ancak 1 kez 'Bağlanıyor' kısmında takılı kalıyordu off yaptım ve tekrar serverı on yaptığımda bu sefer gözükmedi ama şu an on olmasına rağmen hala gözükmüyor.

Bunun çözümü dışında başka alternatifler var mı? Mümkünse basit ve 60FPS olursa çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim.

1. Spacedesk'in Kontrolü:
- Bilgisayarınızda Spacedesk sunucusunu başlatın.
- Laptopunuzdaki Spacedesk istemcisini (client) açın.
- Sunucunun doğru çalıştığından emin olun, sunucu arayüzünde "Bağlanıyor" ifadesi görünüyorsa, bağlantı noktaları ve ayarları kontrol edin.

2. Ağ Bağlantılarını Kontrol Edin:
- İki cihazın (laptop ve ikinci ekran) aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun.
- Güvenlik duvarı veya antivirus yazılımının Spacedesk'in çalışmasını engelleyip engellemediğini kontrol edin. Gerekirse, geçici olarak devre dışı bırakın.

3. Alternatif Yazılımlar:
Eğer Spacedesk ile bağlantı kurmayı başaramıyorsanız, aşağıdaki alternatif yazılımları deneyin:
- Duet Display: Hem Windows hem de Linux için uyumlu, ancak sadece USB bağlantısıyla çalışır. İyi bir FPS sunar.
- Aster Multiseat: Bu yazılım, birden fazla monitör bağımsız kullanmanızı sağlar.
- Input Director: Bu yazılım, bir bilgisayardan diğerine mouse ve klavye kontrolü sağlar ama ekran genişletme özelliği yoktur.

4. Ayarları Kontrol Edin:
- Windows 7’de “Ekran Ayarları” bölümüne gidin ve ikinci monitörü algılayıp algılamadığını kontrol edin.
- “Proje” ayarlarını kontrol edin. Bunun için Windows + P tuş kombinasyonunu kullanarak “Genel” veya “Yalnızca İkinci Ekran” seçeneklerini deneyin.

5. Sürücü Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Grafik kartı sürücülerinizi güncelleyin. Eski sürücüler, monitör bağlantısını etkileyebilir.

6. Alternatif Bağlantı Yöntemleri:
- HDMI veya VGA kablosu gibi fiziksel bir bağlantı kullanmayı da düşünebilirsiniz. Eğer laptopunuzda bu girişler varsa, daha stabil bir görüntü sağlayacaktır.

Bu adımları izleyerek sorunuzu çözmeye çalışın. Başka bir şey olursa lütfen bildirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…