Arkadaşlar ben günlük işlerimi ve oyunlarımı laptop üzerinden hallediyorum. Lakin laptopu şarja taktığım zaman günlük kullanımda fazla ısınmıyor iken oyunlarda 1 saate alev ateş yanıyor. Bu laptop adaptörüne ne yapabilirim? YouTube'da bir kanal gördüm yapıyordu lakin fan fazla hızlı dönmüyor gibi gözüme gözüktü. Yardımcı olursanız sevinirim.

Özellikle 200 watt üstü adaptörlerin fazla ısınması normal. Elinizi üstünde tutabiliyorsanız bir sorun yoktur, kafaya takmayın.

Arkadaşlar ben günlük işlerimi ve oyunlarımı laptop üzerinden hallediyorum. Lakin laptopu şarja taktığım zaman günlük kullanımda fazla ısınmıyor iken oyunlarda 1 saate alev ateş yanıyor. Bu laptop adaptörüne ne yapabilirim? YouTube'da bir kanal gördüm yapıyordu lakin fan fazla hızlı dönmüyor gibi gözüme gözüktü. Yardımcı olursanız sevinirim.
USB'den güç alan bir fan alıp adaptöre doğru konumlandırabilirsiniz bence fazlasıyla işinizi görür. Üzerine soğutucu plaka koyanlar vesaire görüyorum ama pek bir faydası olacağını sanmam.

Ek olarak mantıklı geldi ama biranız biraz ısınabilir;
3333.webp

Son düzenleme:
Elle dokunamazsin zaten normal. Cogu laptop adaptorunde GaN teknolojisi de yok. 65-70W'lik adaptorler bile eline aldigin zaman kayda deger isi veriyor oyundayken laptop adaptorunun el degmeyecek kivama gelmesi normal ek bir sey yapmana gerek yok yani.

Zemine temas etsin havada veya halı yatak gibi şeylerin üstünde durmasın. Geniş yüzeyini fayansa veya parkeye temas etmesini sağlarsanız uygun sıcaklıklara inecektir.

Turbo Boost'u kapat. İşlemcinin frekansı düştüğü için daha az güç tüketecektir bu da daha az enerji tüketimine yol açaçcıktır daha az enerji tüketimi olduğu için adaptör daha az ısınacaktır.

Isınıyorsa düzgün çalışıyor demektir. Elinize 5-10 sn üstünde tutabiliyorsanız sıkıntı yok demektir.