11100

Becerikli
Cihaz
Lenovo IdeaPad Slim 3 8/512 Intel i5-12450H
Merhaba,

Lenovo laptopum var. Alalı 1 yıldan fazla oluyor ve henüz hiç bakım yaptırmadım. Yaklaşık bir yıl falan süre boyunca da yetkili servise bakıma gönderemeyeceğim gibi duruyor. Gelecek yıl nisan ayı laptopun garantisi bitiyor. Çok fazla masrafı yoksa garantisini 1-2 yıl daha duruma göre uzatabilirim. Ama eğer yüksek bir masrafı varsa garanti uzatması yapmam gibi. Acaba YouTube'dan forumlardaki rehberlerden vb. yararlanıp yıllık bakımı, SSD yükseltme gibi donanım bilgisi isteyen riskli şeyleri kendim halledebilir miyim?

Not: Konu başlığı yanlış ise kusura bakmayın.

Alper Karadağ'ın kanalına bakabilirsin çoğu modelin bakımı var seninki de vardır. Laptoplara dair çoğu şeyi bulursun.

Beş para etmez iş yapıyor.

Laptopa MX-4 süren adamı çok kaale almazdım şahsen.
Hay ağzına sağlık, adamın dibisin.

Merhaba,

Lenovo laptopum var. Alalı 1 yıldan fazla oluyor ve henüz hiç bakım yaptırmadım. Yaklaşık bir yıl falan süre boyunca da yetkili servise bakıma gönderemeyeceğim gibi duruyor. Gelecek yıl nisan ayı laptopun garantisi bitiyor. Çok fazla masrafı yoksa garantisini 1-2 yıl daha duruma göre uzatabilirim. Ama eğer yüksek bir masrafı varsa garanti uzatması yapmam gibi. Acaba YouTube'dan forumlardaki rehberlerden vb. yararlanıp yıllık bakımı, SSD yükseltme gibi donanım bilgisi isteyen riskli şeyleri kendim halledebilir miyim?

Not: Konu başlığı yanlış ise kusura bakmayın.

Riskli değil. Öncelikle bir kanal önereyim burada ihtiyacın olan her şey var.
Ardından söyleyeceklerim şu. İlk alman gereken malzemeler:
Termal macun. Thermal Grizzly Kryonaut öneririm.
Nitril eldiven(statik elektriğe karşı hırdavatçıda falan var)
Asetatlı bez bant(Eğer laptop fanında bant varsa sökünce geri bununla bantlıyorsun)
Yumuşak fırça(makyaj fırçası olursa anakarta hiç zarar gelmeden yumuşakça temizlersin.)
Kuru mendil+kolonya.

İşlemler:
-Öncelikle kapağı aç ve açarken vida boylarına dikkat et.
-Sonra ilk iş bataryayı sök. Bu her şeyden önemli.
-Fan ve blokların vidalarını sök. Ayrıca fanın bandını sök ve at.
-Termal macun 2 büyük yerde olanlardır. Başka varsa onları elleme onlar 10 15 sene dayanıyor. Hangisi olduğuna attığım kanalda bakarsın. Termal macunları sil hem anakarttan hem bloktan.
-Ardından fanları temizle.
-Ardından fırçayla anakartın üzerinden nazikçe geç.
-Termal macunu sür.
-Bloku oturt ve vidaları sık.
-Asetatlı bez bantla fanı bantla eğer bant yoksa gerek yok.
-Laptopun kapağını kapat ve vidala.
Bu kadar.

Laptopa MX-4 süren adamı çok kaale almazdım şahsen.
Sen kendi laptopuna istediğini sür, yapımını merak ettiği için görmesi için bu kanalı önerdim. Termal macun ile ilgili bir araştırmaya girerse zaten pump-out sorunu ile ilgili postları görür.

Beş para etmez iş yapıyor.

Hay ağzına sağlık, adamın dibisin.
Mesajımda bakım için gönderebilirsin diye bir şey söylemiyorum. Yapımını merak ettiği için görmesi için bu kanalı önerdim.

Sen kendi laptopuna istediğini sür, yapımını merak ettiği için görmesi için bu kanalı önerdim. Termal macun ile ilgili bir araştırmaya girerse zaten pump-out sorunu ile ilgili postları görür.

Mesajımda bakım için gönderebilirsin diye bir şey söylemiyorum. Yapımını merak ettiği için görmesi için bu kanalı önerdim.
Tamam bakmasın. İzlenmeden kazandığı 1 kuruş haram ona. Biz başçavuşun eşşeğiyiz ya parayı aldı sustu herif. Alper Karadağ'a kadar bir kamyon adam var.

Olay macun değil zaten, macun tercihi bile bu kadar kötü olan (Windows 10 sürücüsü olmayan laptopa Windows 10 kurmasını vs geçtim) adamın laptop temizliğine pek güvenmezdim.
Laptop harici sıvı soğutucu takmasını da bilmiyor, yani pek bilgili birisi değil onu demeye çalışıyorum.

Tamam bakmasın. İzlenmeden kazandığı 1 kuruş haram ona. Biz başçavuşun eşeğiyiz ya parayı aldı sustu herif. Alper Karadağ'a kadar bir kamyon adam var.

Sevgili hocam adamı sevmesen de biz laptop temizliği tarafına bakalım. Bana neden beğenmedim atıyorsunuz? Bilgisayarcı önerisi konusu değil bu. Olsa haklısınız. O adamın laptop temizliği videolarında yaptığı tek hata MX4 sürmesi ki onu da kaba boşaltıp biraz kuruttuktan sonra sürüyor. Benim yazdıklarımda bir hata görmüyorsanız rica ediyorum beğenmiyorum emojisini geri çekin.

Riskli değil. Öncelikle bir kanal önereyim burada ihtiyacın olan her şey var.
Ardından söyleyeceklerim şu. İlk alman gereken malzemeler:
Termal macun. Thermal Grizzly Kryonaut öneririm.
Nitril eldiven(statik elektriğe karşı hırdavatçıda falan var)
Asetatlı bez bant(eğer laptop fanında bant varsa sökünce geri bununla bantlıyorsun)
Yumuşak fırça(makyaj fırçası olursa anakarta hiç zarar gelmeden yumuşakça temizlersin.)
Kuru mendil+kolonya.

İşlemler:
-Öncelikle kapağı aç ve açarken vida boylarına dikkat et.
-Sonra ilk iş bataryayı sök. Bu her şeyden önemli.
-Fan ve blokların vidalarını sök. Ayrıca fanın bandını sök ve at.
-Termal macun 2 büyük yerde olanlardır. Başka varsa onları elleme onlar 10 15 sene dayanıyor. Hangisi olduğuna attığım kanalda bakarsın. Termal macunları sil hem anakarttan hem bloktan.
-Ardından fanları temizle.
-Ardından fırçayla anakartın üzerinden nazikçe geç.
-Termal macunu sür.
-Bloku oturt ve vidaları sık.
-Asetatlı bez bantla fanı bantla eğer bant yoksa gerek yok.
-Laptopun kapağını kapat ve vidala.
Bu kadar.

Adamı kuşatmışsınız resmen eldivene gerek yok bataryayı söksün güç tuşuyla elektriği booşaltsın bir de kolonya kullanılır ama limonlu değil belirtmekte fayda var ha bir de macun tercihi Lenovo modelini tam öğrenebilirsek güzel stock macun önerebiliriz.