20951

Uzman
Acer Nitro 5 AN515-58-52KA laptopum var.
Bunun bakımı geldi. Ancak çok masraflı tutuyor. Yani 6.000 TL gözden gidiyor. Satmak istesem o fiyata güzel bir toplama sistem yok. Mesela bir SSD alacağım 2.500 TL. RAM de 2.500. Termal pad alacağım PTM 7950 mi ne öyle bir şeydi 124 TL. Bir de isçiliği var. Sizce masraflı mı? Satmalı mıyım yoksa kullanmalı mıyım? (bu arada yeni sistem alırsam hem telefonu hem de PC'yi satıp yeni sistem almak istiyorum.) Sizce ne yapmalıyım, 1 aydır kafamı kurcalıyor.

Başlıktaki soruya bakılırsa, bakımına 6K verilmemeli. Sisteminizde 512 GB M.2 SSD olduğu için 1TB alacağınızı düşünüyorum, 2.500TL sıfır bir SSD bulmanız zor. Gittiğiniz bilgisayarcı da sıfır bir SSD kullanmayacaktır diye düşünüyorum. PTM 7950 yerine Bunu kullanın. Son gelen yapay zeka zamlarından sonra, sıfır bir sistem de alsanız hakkının çok üstünde bir fiyatı olacak. Bu yüzden, şu anda kullandığınız cihazdan devam etmeniz gerekiyor diye düşünüyorum.

Başlıktaki soruya bakılırsa, bakımına 6K verilmemeli. Sisteminizde 512 GB M.2 SSD olduğu için 1TB alacağınızı düşünüyorum, 2.500TL sıfır bir SSD bulmanız zor. Gittiğiniz bilgisayarcı da sıfır bir SSD kullanmayacaktır diye düşünüyorum. PTM 7950 yerine Bunu kullanın. Son gelen yapay zeka zamlarından sonra, sıfır bir sistem de alsanız hakkının çok üstünde bir fiyatı olacak. Bu yüzden, şu anda kullandığınız cihazdan devam etmeniz gerekiyor diye düşünüyorum.

480 GB SATA SSD alacağım. Bana yeter dolarsa kalanını C diskinede atarım. Bende SATA portuda var.

HP Victus 16'da iş görür mü?

16 GB RAM alacaktım ancak bir 16 GB DDR5 RAM'in fiyatı 5000, 6000 olmuş durumda. Ne yapabilirim? 16+16 32 yerine 16+8 24 yapsam faydası olur mu? Veya daha ucuz RAM bulabilir miyim? Ya da 2. el RAM alsam?