theophilus 7

Gelişen
MSI Thin 15 (B13UC3057XTR) donanımına sahibim. Laptopuma bakım yapmak istiyorum, bu hususta biraz ilgimin olduğunu da söylemek istiyorum.

Bu bağlamda iki sorum olacak:
  • Laptopuma bakımı bir profesyonele mi yaptırmalıyım, yoksa kendim ev şartlarında yapabilir miyim?
  • Kendim yapabilirsem dikkat etmem gereken hususlar neler ve almam gereken ekipmanlar hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

MSI Thin 15 (B13UC3057XTR) donanımına sahibim. Laptopuma bakım yapmak istiyorum, bu hususta biraz ilgimin olduğunu da söylemek istiyorum.

• Laptopuma bakımı bir profesyonele mi yaptırmalıyım, yoksa kendim ev şartlarında yapabilir miyim?
  • Kendim yapabilirsem dikkat etmem gereken hususlar neler ve almam gereken ekipmanlar hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz?
Kendine güveniyorsan yap. Ve burası çok önemli pili çıkartman lazım. Yoksa kısa devre falan olur makineye yazık olur.

MSI Thin 15 (B13UC3057XTr) donanımına sahibim. Laptopuma bakım yapmak istiyorum, bu hususta biraz ilgimin olduğunu da söylemek istiyorum.

Hiç bilgin yoksa bir profesyonele yaptırmalısın. Mesela termal macun yenilerken yanlışlıkla çok sürüp taşırabilirsin. İşlemciyi bozarsın. Ama PC bakımı konusunda bilgiliysen kendin yapabilirsin.

Kendiniz yapabilirsiniz ancak plastik hassas parçalar olabiliyor dikkatli olmanız gerek. Bilgisayar bakımı tornavida seti gerekli eğer elinizde yoksa. Garanti süresi vs varsa bakım için yetkili servis daha garanti çözüm olacaktır. MSI yapıyor mu bilmiyorum ama bazı markalar termal macunu vs de yeniliyorlar.

Hiç bilgin yoksa bir profesyonele yaptırmalısın. Mesela termal macun yenilerken yanlışlıkla çok sürüp taşırabilirsin. İşlemciyi bozarsın. Ama PC bakımı konusunda bilgiliysen kendin yapabilirsin.
Termal macun ve termal pedler elektriği iletmiyor diye biliyorum. Sıvı metal iletiyor onda bayağı dikkatli olmak lazım. Bir de pili çıkartıp yaparsanız süper olur. En kötü taşarsa isopropil alkol ile silinir.

Kendiniz yapabilirsiniz ancak plastik hassas parçalar olabiliyor dikkatli olmanız gerek. Bilgisayar bakımı tornavida seti gerekli eğer elinizde yoksa. Garanti süresi vs varsa bakım için yetkili servis daha garanti çözüm olacaktır. MSI yapıyor mu bilmiyorum ama bazı markalar termal macunu vs de yeniliyorlar.
Detaylı cevap için teşekkür ederim hocam. Maalesef MSI garanti içi veya dışı farketmeksizin bakımı ücretli yapıyormuş.

Her şeyden önce kaliteli bir tornavida al vidaları karısıtırma basıma geldi söktüğün gib itak vidaları yoksa kasada iz bırakabilirsin yanlış vidayı yanlış yere takarsan ben yasadım.