Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NightWist

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
Sizce ne gibi problemler yaratır? İşlemci sıcaklığımı düşürebildiğim kadar düşürmek istiyorum. Dahili ekran kartını, yani Intel UHD 630 olanı devre dışı bıraksam olur mu?

Laptop: ASUS X571 (i7 9750H-GTX1650).

1709135353107.webp

Çözüm
Nasıl sıkıntı olmaz? Bildiğim kadarıyla laptoplarda LVDS ekrana görüntüyü dahili ekran kartı verir. Bahsedilen durumun olması için cihazın MUX özelliğine sahip olması gerekir. Eğer MUX özelliği yoksa bu dediğinizi yapmak görüntü alamamanıza sebep olabilir. Eğer yanlışım varsa bilmek isterim.
Nasıl sıkıntı olmaz? Bildiğim kadarıyla laptoplarda LVDS ekrana görüntüyü dahili ekran kartı verir. Bahsedilen durumun olması için cihazın MUX özelliğine sahip olması gerekir. Eğer MUX özelliği yoksa bu dediğinizi yapmak görüntü alamamanıza sebep olabilir. Eğer yanlışım varsa bilmek isterim.

Çözüm
@yusufklncc Kolay gelsin, evet haklısınız lakin zaten genellikle daha yeni ve performans odaklı dizüstü bilgisayar modelleri, MUX switch veya benzeri teknolojileri kullanarak entegre ve harici grafik kartları arasında geçiş yapma yeteneğine sahiptir. Bahsi geçen laptop da aşırı eski bir laptop değil, muhtemelen MUX switch kullanıyor. NVIDIA denetim masasından ayar yapılınca eğer ekrana görüntü gelmezse, 30 saniye içinde değişikliği onaylamazsa sıkıntı olmayacak ve eski haline geri dönecektir zaten.

@yusufklncc Kolay gelsin, evet haklısınız lakin zaten genellikle daha yeni ve performans odaklı dizüstü bilgisayar modelleri, MUX switch veya benzeri teknolojileri kullanarak entegre ve harici grafik kartları arasında geçiş yapma yeteneğine sahiptir. Bahsi geçen laptop da aşırı eski bir laptop değil, muhtemelen MUX switch kullanıyor. NVIDIA denetim masasından ayar yapılınca eğer ekrana görüntü gelmezse, 30 saniye içinde değişikliği onaylamazsa sıkıntı olmayacak ve eski haline geri dönecektir zaten.
1650'de MUX ne gezer kral?

Peki.

@487 Siz de haklısınız hocam GTX 1650 artık düşük sınıf bir mobil ekran kartı, maliyetten kısmakk için MUX Switch olmayabilir. Ancak dediğim gibi, NVIDIA Denetim Masası'ndan da değişebiliyor dahili ekran kartını kapatmak. Orada test eder, baktı sorun yok, BIOS'tan da kapatır.

İşin özeti, NVIDIA Denetim Masası'nda ayarı kapatırsa ve görüntü alamazsa 30 saniye içinde ayar eski haline dönecektir zaten. Bu açıdan sorun yok diyoruz.

@yusufklncc Kolay gelsin, evet haklısınız lakin zaten genellikle daha yeni ve performans odaklı dizüstü bilgisayar modelleri, MUX Switch veya benzeri teknolojileri kullanarak entegre ve harici grafik kartları arasında geçiş yapma yeteneğine sahiptir. Bahsi geçen laptop da aşırı eski bir laptop değil, muhtemelen MUX Switch kullanıyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan ayar yapılınca eğer ekrana görüntü gelmezse, 30 saniye içinde değişikliği onaylamazsa sıkıntı olmayacak ve eski haline geri dönecektir zaten.

MUX öyle işleyen bir şey değildir, aygıt yöneticisniden devre dışı bırakmayla olmaz. BIOS ya da Control Center üzerinden geçeceğin kartı seçer yeniden başlatırsın sistemi, alakası yok yani. Devre dışı bırakmanız hiçbir işe yaramaz aksine görüntüde bozulma olur.

MUX öyle işleyen bir şey değildir, aygıt yöneticisniden devre dışı bırakmayla olmaz. BIOS'ya da Control Center üzerinden geçeceğin kartı seçer yeniden başlatırsın sistemi, alakası yok yani. Devre dışı bırakmanız hiçbir işe yaramaz aksine görüntüde bozulma olur.

Öyle oldu şu an. Ekran kasıyor ve bozuluyor.