Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

22723

Uzman
Laptopun yanında gelen driver (sürücü) bulunan USB’nin içindekileri eski bilgisayara aktarıp, belleği Rufus ile Windows kurmak için kullanmayı, daha sonra işim bitince tekrar sürücüleri eski PC’den belleğe aktarıp yeni bilgisayarın kurulumunu yapmayı planlıyorum.

Acaba flash’ı biçimlendirmek vesaire gerekir mi? Tam hâkim değilim, ilk Windows kurulum belleğim olacak. Sürücüleri tekrar atarken sorun yaşamak istemiyorum.

Çözüm
Rufus öncesi yedekleyip USB hazır olduğunda tekrar içine atabilirsiniz, Rufus aşamasında belleği biçimlendirir sonrasında o şekilde kalır, tekrar silinmez.

Yani windows ve sürücüler aynı bellek içinde olabilir.

@22723
Laptopun yanında gelen driver (sürücü) bulunan USB'nin içindekileri eski bilgisayara aktarıp, belleği Rufus ile Windows kurmak için kullanmayı, daha sonra işim bitince tekrar sürücüleri eski PC'den belleğe aktarıp yeni bilgisayarın kurulumunu yapmayı planlıyorum.

Acaba Flash'ı biçimlendirmek vesaire gerekir mi? Tam hâkim değilim, ilk Windows kurulum belleğim olacak. Sürücüleri tekrar atarken sorun yaşamak istemiyorum.

Sürücüler silinir tabii aynı şekil yedekle sürücüleri Rufus ISO yazarken biçimlendiriyor zaten kaybetme sürücüleri.

Rufus öncesi yedekleyip USB hazır olduğunda tekrar içine atabilirsiniz, Rufus aşamasında belleği biçimlendirir sonrasında o şekilde kalır, tekrar silinmez.

Yani windows ve sürücüler aynı bellek içinde olabilir.

@22723

Çözüm
Sürücüleri internetten güncel indirmek daha mantıklı. Flaş formatlanır, kurulum USB’si olarak biçimlendirdiğinizde. Eski haline getirmek için NTFS formatında biçimlendirebilirsiniz.

Sürücüler silinir tabii aynı şekil yedekle sürücüleri Rufus ISO yazarken biçimlendiriyor zaten kaybetme sürücüleri.
Sorum o değildi moderatör başlığı düzeltmiş.

@22723
Teşekkürler aradığım cevap.

Sürücüleri internetten güncel indirmek daha mantıklı. Flaş formatlanır, kurulum USB’si olarak biçimlendirdiğinizde. Eski haline getirmek için NTFS formatında biçimlendirebilirsiniz.
Tabi oda bir seçenek game garaj sitesinde var zaten ama bir sorayım dedim.

Sorum o değildi moderatör başlığı düzeltmiş.

Teşekkürler aradığım cevap.

Tabii oda bir seçenek GameGaraj sitesinde var zaten ama bir sorayım dedim.

Yedekleme gerek ne var ne yok siler mümkünse yapabilirsen güncel indir senin daha da işine yarar güncel yedeklemek.

Bunları kuruyorum o zaman.
Kart okuyucu sürücüsü ne biliyor musunuz ?
Bios kasım yazanı kurarım zaten.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-05 120150.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-05 120150.webp
    33 KB · Görüntüleme: 42