Çözüldü Laptop Ethernet portu 100 Mbps hızda çalışıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan L4ck3y
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 252
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

L4ck3y

Uzman
Vodafone Net 200Mbps fiber internetim var. Telefonumdan Wi-Fi testi yaptığımda 200Mbps alabiliyorum fakat odam uzakta olduğu ve daha stabil bir bağlantı tercih ettiğim için laptopuma Ethernet ile bağlantı sağlıyorum. CAT6 kablo kullanıyorum. Aygıt Yöneticisi'nden Ethernet portumun özelliklerini kontrol ettiğimde Speed&Duplex kısmında 1Gbs desteklediğini görüyorum ve bu ayar seçili. Modemim de 1 Gbps'ye kadar destekliyor. Belki laptopumda sıkıntı vardır deyip Orico UTJ-U3 gigabit USB Ethernet adaptörünü aldım fakat onda da aynı sonuca ulaştım hiçbir türlü 100Mbps üstüne çıkamıyorum. Başka bir kablo ile de denedim, modemdeki her portu denedim, modem arayüzünden herhangi bir değişiklik yapmadım nodemi resetledim, kapadım açtım yine aynı nasıl çözebilirim bu sorunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

93 Mbps'de takılı kaldığına göre ya modem tarafında lan portu 100 Mbps destekli ya da CAT-6 diye kullandığınız kablo, CAT-6 değil. Üzerine öyle basılmış.

Düşük ihtimal yazılım kaynaklı olabilir.

Ekstra olarak da anakarttaki RJ45 girisindeki pinlerden biri biraz yamulma olabilir 100Mbit uzeri internet geliyorsa iğne ile yamuk var ise düzelt.

Bunlardan hiçbiri olmaz ise bir temiz format düşünelim .

93 Mbps'de takılı kaldığına göre ya modem tarafında lan portu 100 Mbps destekli ya da CAT-6 diye kullandığınız kablo, CAT-6 değil. Üzerine öyle basılmış.

Düşük ihtimal yazılım kaynaklı olabilir.

Ekstra olarak da anakarttaki RJ45 girisindeki pinlerden biri biraz yamulma olabilir 100Mbit uzeri internet geliyorsa iğne ile yamuk var ise düzelt.

Bunlardan hiçbiri olmaz ise bir temiz format düşünelim .

Çözüm

Kabloda sorun yok ise modeminizin Ethernet portu 100Mbps sınırlı olabilir.

Ethernet sürücüsü güncelleyerek başlayalım isterseniz. Ethernet kontrolcünüz ve mevcut sürücü nedir?
Çok geç gördüm ama bu süreç içerisinde sorunu çözdüm. Üstüne cat6 diye basılmış olan kablo aslında cat6 değilmiş. Kablomu değiştirdiğimde 200mbs görebildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…