Laptopun turbo fanından acayip bir ses geldiği için açıp içini bakmak zorunda kaldım ve fanın, diğer fana göre daha esnek olduğunu fark ettim. Muhtemelen hızlıca dönerken çok esnediği için plastiğine sürtüyor. Bu normal bir durum mudur yoksa bozulduğu anlamına mı geliyor? Zira ses çıkmasına rağmen laptop herhangi bir sorun olmadan çalışmaya devam ediyor (oyunda FPS düşüşü olmuyor vs.). Ses çok baş ağrıtıyor tabii ki.

Sesten dolayı zaten değişeceğim; garanti kapsamında. Ancak bu durum bozulduğu anlamına mı geliyor, onu merak ediyorum. Yedek olarak tutmamda bir sorun var mı?

Çok sıcaktan esnemiş olabilir diyeceğim ama ilk defa sizden duyuyorum ona göre bir malzeme. Garantisi varsa değiştirin zaten en iyisi.

o esneklik kesinlikle normal değil, fanın göbeğindeki mil ya da bilye dağılmış demektir. Ses yapması zaten balansın bozulup plastiğe sürttüğünün kanıtı, yani o parça mekanik olarak ölmüş. Şimdilik dönüyor olması seni yanıltmasın, o sürtünme yakında fanı tamamen kilitler. Bozuk ve ekseni kaymış parçadan yedek olmaz.

Hangi marka model? Bilgi verseniz baksak keşke kronik mi değil mi? diye.

Ayrıca plastiğin o denli ısıdan bütünlüğünü kaybetmesi hiç normal değil. Her zaman mühendisler belli bir genleşme payı bırakır, ama bu bildiğin sürtüyorsa problem var demektir.

Hangi marka model? Bilgi verseniz baksak keşke kronik mi değil mi? diye.

Ayrıca plastiğin o denli ısıdan bütünlüğünü kaybetmesi hiç normal değil. Her zaman mühendisler belli bir genleşme payı bırakır, ama bu bildiğin sürtüyorsa problem var demektir.

fan bu hocam. Anlamadım cidden, oynuyor bildiğin. Monster laptop bu arada T7.

o esneklik kesinlikle normal değil, fanın göbeğindeki mil ya da bilye dağılmış demektir. Ses yapması zaten balansın bozulup plastiğe sürttüğünün kanıtı, yani o parça mekanik olarak ölmüş. Şimdilik dönüyor olması seni yanıltmasın, o sürtünme yakında fanı tamamen kilitler. Bozuk ve ekseni kaymış parçadan yedek olmaz.
Sağ olun hocam. Balans zaten gidik de böyle bir şey görmedim bile internette. Bana mı denk geldi anlamadım.

fan bu hocam. Anlamadım cidden, oynuyor bildiğin. Monster laptop bu arada T7.

Sağ olun hocam. Balans zaten gidik de böyle bir şey görmedim bile internette. Bana mı denk geldi anlamadım.
Modele baktım, sorun gözükmüyor.

Fan çubuklarının keşke resmini çekseydin daha iyi bir cevap verebilirdik. Yerinden de oynamadığına eminsin değil mi? Hani bu şeylerin genleşip sürtmesi için hem ciddi bir ısıya hem de çok ciddi bir RPM'e ihtiyacı var.

Fanı çıkardığımda sadece modelinin fotoğrafını çekip geri koydum ama isterseniz bir bakabilirim.

Ortadaki ızgaranın çok hafif dokunmada bile çok hareket ettiğini fark ettim. Diğer fanda böyle bir şey olmuyordu. Genel olarak fan yerinden oynamış değildi, tozlarını da temizledim tozdandır belki diye ama yok. Geriye sadece çok oynak olup hareket ettiği geliyor aklıma. Bilye falan ne oluyor bilmiyorum ama fanın ortasındaki sarı top da normal ve sıkıntısız duruyordu...
Modele baktım, sorun gözükmüyor.

Fan çubuklarının keşke resmini çekseydin daha iyi bir cevap verebilirdik. Yerinden de oynamadığına eminsin değil mi? Hani bu şeylerin genleşip sürtmesi için hem ciddi bir ısıya hem de çok ciddi bir RPM'e ihtiyacı var.

Fanı çıkardığımda sadece modelinin fotoğrafını çekip geri koydum ama isterseniz bir bakabilirim.

Ortadaki ızgaranın çok hafif dokunmada bile çok hareket ettiğini fark ettim. Diğer fanda böyle bir şey olmuyordu. Genel olarak fan yerinden oynamış değildi, tozlarını da temizledim tozdandır belki diye ama yok. Geriye sadece çok oynak olup hareket ettiği geliyor aklıma. Bilye falan ne oluyor bilmiyorum ama fanın ortasındaki sarı top da normal ve sıkıntısız duruyordu...
Sen servise götür dostum.

Konuya güncelleme olsun: Eski fan konuyu açtıktan birkaç gün sonra çalışmayı da bıraktı. Sadece dönüyordu herhalde, hava sirkülasyonu da durmuştu.

Yeni fan ile sorun düzeldi de soruya cevap : Hayır :)