Laptop harici monitör ile oyunlarda performans düşme sorunu

Forza 5 Orta kalitede 75Hz sorun olmuyor. Oyunu yüksek grafiklere aldığım zaman 75Hz,de Yoğun bölgelerde anlık takılmalar yapıyor. 60Hz,de kullanacağım artık. 60Hz ile 75Hz arasında çokta farkedilmiyor zaten. İlgilendiğin için teşşekkür ederim. İyi bayramlar.

NVIDIA denetim masasında PhysX yapılandırılması menüsünde hangi çıkışın hangi karttan verildiği yazıyor.
İntel HD kart ve Nvıdıa var bağladım zaman otomatik Nvıdıa kartına geçiyor.

İfadeler: MEQ
NVIDIA denetim masasında PhysX yapılandırılması menüsünde hangi çıkışın hangi karttan verildiği yazıyor.
Evet ama o değişiyor mu? Laptopta baktığımda Intel HD'den veriyor çıkışı monitör takılı olmasına rağmen.

FH 4'te grafik ayarlarını otomatik ayarlayan bir seçenek vardı, o FH 5'te yok mu? Ben onu seçtim hiç 75'in altına düşmüyor her bölgede akıcı. Ne kadar etkili bilmiyorum ama oyunu ilk aldığımdan beri öyle.

Evet ama o değişiyor mu? Laptopta baktığımda Intel HD'den veriyor çıkışı monitör takılı olmasına rağmen.

Ne anlamda değişiyor mu? Cihazdan cihaza değişiyor ancak portun oradaki yazandan farklı portta verdiğine şahit olmadım. Bahsettiğim menüde HDMI portunu hangi kartın bölümünde görüyorsunuz?

Otomatik ayarlama var orta ayarlar olarak kabul ediyor grafikler kötü geldiği için yüksek ayarlara alıyorum oyunu.

Ne anlamda değişiyor mu? Cihazdan cihaza değişiyor ancak portun oradaki yazandan farklı portta verdiğine şahit olmadım. Bahsettiğim menüde HDMI portunu hangi kartın bölümünde görüyorsunuz?
VGA'dan takınca bu şekilde mesela.

HDMI'dan takınca da böyleydi diye hatırlıyorum, denerim bi ara. Herhalde benim laptop hiçbir şekilde çıkışı direkt hariciden veremiyor.

VGA'dan takınca bu şekilde mesela.
Eki Görüntüle 35628

HDMI'dan takınca da böyleydi diye hatırlıyorum, denerim bir ara. Herhalde benim laptop hiçbir şekilde çıkışı direkt hariciden veremiyor.

Bunlar cihazdan cihaza değiştiği için maalesef bilemiyorum. 2. monitörden tam ekranda oyun açınca harici GPU'yu kullanıyor olabilir. Birçok laptopta sizinki gibi görüntüyü dahiliden veriyor ancak tam ekranda oyun vs açınca harici GPU kullanılıyor.

Muhtemelen evet, oyuna geçince harici ekran kartına geçiyor olabilir ama yan ekranda açık burası, bir değişme gözükmüyor bu sekmede.

İfadeler: MEQ
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…