22247

Çalışkan
Arkadaşlar selam,

Eski laptopumun WLAN kartını değiştirmek istiyorum ancak slota uygun hangi kartı alabilirim bilmiyorum. Şu anda Qualcomm Atheros QCNFA222 takılı. Resmini de ekliyorum. İnternette bu kartın arayüzüyle ilgili bir bilgi bulamadım.

Bu fotoğrafı atıp iki kere ChatGPT'ye sordum, ilkinde Mini PCI arayüzü dedi. Şimdi de M.2 arayüzü diyor. O yüzden emin olamadım.
Mesela AX210 modeli bu slota uyar mı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

IMG_1492.webp

Arkadaşlar selam,

Eski laptopumun WLAN kartını değiştirmek istiyorum ancak slota uygun hangi kartı alabilirim bilmiyorum. Şu anda Qualcomm atheros QCNFA222 takılı. Resmini de ekliyorum. İnternette bu kartın arayüzüyle ilgili bir bilgi bulamadım.

Bu fotoğrafı atıp iki kere ChatGPT'ye sordum, ilkinde mini PCI arayüzü dedi. Şimdi de M.2 arayüzü diyor. O yüzden emin olamadım.
Mesela AX210 modeli bu slota uyar mı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Eki Görüntüle 195491

Laptop'un tam modeli nedir ve laptopa uygun yeni kart bulamazsan USB Wi-Fi adaptörü senin için uygun olur mu?

@Recep Baltaş @NYTMARE hocalarım çok özür dilerim belirtmeyi unutmuşum. Model: Acer Aspire Nitro VN7-791G.

@NYTMARE maalesef hocam. Uygun kart bulamazsam USB adaptör yerine var olandan devam ederim.
@3613 Teşekkürler hocam. Bu postu görmemiştim. Ama şimdi ChatGPT'ye sorduğumda da MiniPCI olduğunu iddia ediyor. Kafayı yedirtir bu GPT :D

Son düzenleme:
Laptop'taki slot M.2 Key E. Mevcut kart da M.2 Key E.

Key E slotta herhangi bir A+E Key kart çalışır. Yani AX210NGW çalışır.

Acer laptoplarda WiFi kart whitelist yok. Sıkıntı çıkmaz.

Laptop'taki slot Key E. Mevcut kart da Key E.

Key E slotta herhangi bir A+E Key kart çalışır. Yani AX210NGW çalışır.

Acer laptoplarda WiFi kart whitelist yok. Sıkıntı çıkmaz.
Cevap için teşekkürler hocam. A+E'lerin ek bir çentiğinin olması slota girişinde bir sorun çıkarmaz o zaman sanırım.

Cevap için teşekkürler hocam. A+E'lerin ek bir çentiğinin olması slota girişinde bir sorun çıkarmaz o zaman sanırım.
AX210NGW Key A+E. Bu normalde çalışır evet ama sizin slot Key E. Direkt Key E kart da alabilirsiniz, AX201NGW (WiFi 6) veya AX211NGW (WiFi 6E) gibi. Daha garanti.