Bütçe
6000-7000

bbnos202

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Arkadaşım laptopuna SSD takviyesi yapacak ve Samsung 990 Pro ile Kingston KC3000 arasında kaldık. Ancak ufak bir sorun var: Arkadaşım laptopunun tam modelini bilmiyorum, ama müşteri hizmetleriyle görüşmüş ve kasasının M.2 SSD’ler için termal pad veya soğutucu koymaya uygun olmadığını söylemişler. Mevcut SSD’sinin de termal padi yokmuş.

Laptop kasası termal pad kullanmaya uygun değilse ve ekstra soğutma seçeneği yoksa, ısı konusunda daha “güvenli” olan SSD’yi tercih etmek istiyor.

Samsung 990 Pro, KC3000’den yaklaşık 1.300 TL daha pahalı. Sizce bu durumda arkadaşım için en uygun tercih hangisi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
KC3000 aldım yıllar önce, kaba tabirle hayvan gibi yükleniyorum sağlık seviyesi hâlâ %97. Laptopun kendi SSD'si çoktan 75'lere geldi bile.

KC3000 aldım yıllar önce, kaba tabirle hayvan gibi yükleniyorum sağlık seviyesi hâlâ %97. Laptopun kendi SSD'si çoktan 75'lere geldi bile.
Herhangi bir M.2 soğutucu kullanıyor musunuz?

İkisi de ısınır. Ucuz olanı alın geçin.
Bu şekilde kullanmak sağlıklı olur mu? KC3000’in biraz daha fazla ısındığını söyleyenler var.

Hayır hiçbir şey kullanmıyorum. Benim pc laptop bu arada.
Peki SSD’nin sıcaklığını hiç takip ettiniz mi? Ortalama değerler ne kadar?

Kaç derece çalışacağına bağlı. +70'ten sonra sıkıntı olmaya başlıyor. KC3000 daha fazla ısınmaz, ikisi de yakın derecelerde olur.
Biz de tam olarak bunu kestiremiyoruz. Belki +70°C’ye kadar çıkabilir. 🤷‍♂️