Hydrogen

Uzman
Laptop altına konulan fanlardan almak istiyorum. Piyasası hakkında çok bilgim olmadığı için net bütçe belirtmek istemiyorum ama 700 800 civarı iyi olur, tabii o fiyata kaliteli bir şey yoksa daha arttırabilirim. Şimdiden teşekkürler.

Şahsi deneyimimi paylaşayım. Yük altında ben bir fark oluşturduğunu göremedim alt fanın. Boştaki sıcaklıklarda fark oluyordu biraz (50 yerine 47), o da zaten gereksiz. Zaten yükseltici kullanıyordum, fanı denemek için almıştım. 550 TL'lik fark göremedim iade ettim. Laptop altında hiçbir şey yoksa stant ya da soğutucu ile bir şekilde yükselt onun çok faydası oluyor. Bendeki modelin en düşük modunda ufak bir fan cızırtısı oluyordu, fanları da aşırı yüksek sesli değil. Laptopun altı boşsa bu bayağı iş görür. Ürün de bu:

Hocam evde eski bir Rampage soğutucu vardı, altına onu koyup yükseltsem yeter o zaman sanırım.
En büyük fark laptopu düz zemine koymaktansa havaya kaldırarak oluyor. Zamanında kitap koymuşluğum var. Deneyin laptop fanlarını engellemiyorsa yeterli olur. Öncesi sonrası sıcaklıkları kontrol edin.