Laptop "no bootable device" hatası veriyor

walixi

Uzman
Merhaba,

Windows 10 64 Bit dizüstü bilgisayarım ilk başta resimde olduğu gibi bir ekran verdi. Şu an "no bootable device" hatası veriyor. SSD sağlığım %100 idi bunun nedeni nedir acaba?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Bir USB'ye Linux dağıtımı yazdırıp onla Minidump dosyasını yollayın.
Eğer yazarın USB'si varsa içine direkt Windows ISO'su kurup, bootloader'ı baştan yaratabiliriz aslında
.. ama sizin ki de mantıklı tabii.

Hemen atıyorum hocam.
İnceliyorum hocam, InsydeH20'de nasıl bunun yapılacağına bakıp döneceğim.

Sizin BIOS'unuzda gördüğüm kadarıyla direkt Add Boot Entry seçeneği yok
Eklemenin yöntemleri(bcdedit) pek tabii var ancak - WinRE'ye erişemediğimiz için - onlarda da her türlü USB'ye ihtiyaç duyacaksınız.

Son çare olarak genel geçer bir çözüm ama, Secure Boot'u (ek olarak varsa Fast Boot'u) kapatıp dener misiniz?

No bootable device found hatası var ancak bence Windows Boot Manager yanlış yere adresli veya bir şey onu atlatıyor. Sizin görüşünüz nedir hocam?
hocam ben dosyaları kurtardımda yeniden format atabilirim format atarken neye dikkat etmem gerek acaba ssd sağlığım %100 ssd'de sorun yok gibi daha 2 hafta oldu alalı.

hocam ben dosyaları kurtardımda yeniden format atabilirim format atarken neye dikkat etmem gerek acaba ssd sağlığım %100 ssd'de sorun yok gibi daha 2 hafta oldu alalı.
Hocam aslında eğer format atmayı planlıyorsanız çok da dikkat etmeniz gereken bir husus yok. UEFI sistem kullanıyorsunuz, %99.9 GPT disk bölümlendirmesi vardır sizde.

microsoft.com/software-download sayfasından Windows ISO'su edinebilirsiniz. ISO'yu yazdırmanız için de Rufus tavsiye ederim. UEFI yaptığınız sürece başka dikkat etmeniz gereken bir şey yok.

UEFI/GPT işaretleyip, diğerlerini olduğu gibi bırakırsanız yeterli olur.

hocam bu biosta şu ayar yine uefi mi kalsın.

hocam bu biosta şu ayar yine uefi mi kalsın.
Evet. UEFI, Legacy'e göre daha güncel bir çözüm, yeni sistemler için tavsiye edilir. Legacy zaten direkt Türkçede eski, miras demek.
Ayrıca UEFI'la birlikte yapılan GPT disk bölümlendirmesi 2TB'dan büyük disklerin okunmasını sağlar.

Her türlü UEFI daha iyi bir seçenek hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…