Yusufakn

Üyecik
USB ile format atarken şarjım bittiği için laptop kapandı geri açtığımda no bootable device hatasını aldım BIOS information kısmında SSD'yi okuyor ama boot kısmında SSD gözükmüyor BIOS'da UEFI ayarını değiştiremiyorum SSD'yi her iki slota da ayrı ayrı taktım ama yine aynı arızayı alıyorum sonra SSD'yi başka bir bilgisayarda deneyip düzgün çalıştığını gördüm.

IMG_20250319_171039.webp

IMG_20250319_170711.webp

IMG_20250319_170704.webp

Cihazda bir sorun yok, çünkü BIOS disklerini Boot kısmında görüyor. Neden Boş SSD'den boot ediyorsun ki? İçinde Windows yüklü değil. USB belleğini boot edeceksin, Windows kurulum ekranında disklerin görünecek. Boş SSD Boot edilmez.

Son düzenleme:
Cihazda bir sorun yok, çünkü BIOS disklerini boot kısmında görüyor. Neden boş SSD'den boot ediyorsun ki? İçinde Windows yüklü değil. USB belleğini boot edeceksin, Windows kurulum ekranında disklerin görünecek. Boş SSD boot edilmez.

Anlamadım nasıl yapacağım yani.

SSD'ye başka bir PC'de Windows kurdum tekrar masaüstünde çalışıyor ama laptopta çalışmıyor.

SSD'ye başka bir PC'de Windows kurdum tekrar masaüstünde çalışıyor ama laptopta çalışmıyor.

Normal çalışmaması. Bak, şöyle yapacaksın: Windows'un ISO dosyasını yazdırdığın USB'yi bilgisayara tak, yani format USB'sini. Ardından USB'yi boot et, kendi SSD'ni boot etmeyeceksin. Windows kurulum ekranına gel, orada diskler görünecek. Diskini biçimlendirip oradan kurulumu yapabilirsin. Sanırım format atmayı bilmiyorsun veya karıştırdın.

Normal çalışmaması. Bak, şöyle yapacaksın: Windows'un ISO dosyasını yazdırdığın USB'yi bilgisayara tak, yani format USB'sini. Ardından USB'yi boot et, kendi SSD'ni boot etmeyeceksin. Windows kurulum ekranına gel, orada diskler görünecek. Diskini biçimlendirip oradan kurulumu yapabilirsin. Sanırım format atmayı bilmiyorsun veya karıştırdın.

Aslında dediğini yapmıştım ama format ekranında sürücü bulunamadı uyarısı alınca hata yaptığımı düşünmüştüm. Bu sürücü bulunamadı hatasını nasıl geçebilirim

Format ekranında hala Ssd görünmüyor mu?

Aslında dediğini yapmıştım ama format ekranında sürücü bulunamadı uyarısı alınca hata yaptığımı düşünmüştüm. Bu sürücü bulunamadı hatasını nasıl geçebilirim

1742403922090.webp