Fernandotorres

Başarılı
Merhaba, laptop arayışındayım. Oyun olarak Valorant oynuyorum ama ileride belki AAA oyunları da oynarım. Aşağıya bırakacağım laptopları malzeme kalitesi, soğutması, pil süresi vs. belirterek karşılaştırır mısınız?

Bütçe temsili, hepsini aynı fiyat gibi düşünebilirsiniz.

1- Game Garaj R9T-5060, Ryzen 9 8945HX, 32 GB RAM, 1 TB SSD.

2- HP Omen Ryzen 7 350, RTX 5060, 16 GB RAM, 1 TB SSD.

3- Gameraider Flux GR16, i7 14650HX, RTX 5060, 16 GB RAM, 1 TB SSD.

4- Thunderobot RS16, i7 14700HX, RTX 5060, 32 GB RAM, 1 TB SSD.

Yazılım mühendisliği öğrencisiyim, okul başladı ama hâlâ laptop almadım. Artık düşünmekten yoruldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe nedir? Ona göre öneri yapalım.

Belirttiğiniz modellerden de RAM yükseltmesi yapılmayacaksa zaten 16GB olanları eleyin direkt.
Onun haricinde de Ryzen 9 8945HX işlemcili Game Garaj modeli aralarından en iyisi gibi duruyor. İşlemcisi gayet güçlü, RAM 32GB. Ama malzeme kalitesi ve soğutma performansı tartışılabilir, araştırmak lazım ya da bilenler zaten cevaplayacaktır.

Son düzenleme:
MSI Cyborg serisi giriş seviyesi, hayatta alınmaz. Ekran kartı 45W zaten kime yetecek.

Forumda bu modelin önerildiğini çok gördüm bu aralar, bende 13450HX olanı mevcut. Öneririm, anakart yanma sorunuyla henüz karşılaşan görmedim, bu modellerde çözüldü diye biliyorum. Fakat 1.model de gayet iyi duruyor.

Belirttiğiniz modellerden de RAM yükseltmesi yapılmayacaksa zaten 16GB olanları eleyin direkt.
Onun haricinde de Ryzen 9 8945HX işlemcili Game Garaj modeli aralarından en iyisi gibi duruyor. İşlemcisi gayet güçlü, RAM 32GB. Ama malzeme kalitesi ve soğutma performansı tartışılabilir, araştırmak lazım ya da bilenler zaten cevaplayacaktır.
RAM ve SSD yükseltmesi yapılmayacaksa ben de direkt 1.olan derim.

Merhaba, laptop arayışındayım. Oyun olarak Valorant oynuyorum ama ileride belki AAA oyunları da oynarım. Aşağıya bırakacağım laptopları malzeme kalitesi, soğutması, pil süresi vs. belirterek karşılaştırır mısınız?

Bütçe temsili, hepsini aynı fiyat gibi düşünebilirsiniz.

1- Game Garaj R9T-5060, Ryzen 9 8945HX, 32 GB RAM, 1 TB SSD.

2- HP Omen Ryzen 7 350, RTX 5060, 16 GB RAM, 1 TB SSD.

3- Gameraider Flux GR16, i7 14650HX, RTX 5060, 16 GB RAM, 1 TB SSD.

4- Thunderobot RS16, i7 14700HX, RTX 5060, 32 GB RAM, 1 TB SSD.

Yazılım mühendisliği öğrencisiyim, okul başladı ama hâlâ laptop almadım. Artık düşünmekten yoruldum.
Sırf işlemci kas gücü lazım, pil ömrü aramıyorum diyorsan R9T. Pilde de kullanırım diyorsan Omen (16-ap veya 17-db1 modeli) veya HX olmayan Ryzen'li başka modeller. Diğer ikisini tercih etmek için R9T'den daha düşük fiyatta olması lazım. Zaten bildiğim kadarıyla Slayer X7T - Flux GR16 - Thunderobot RS16 modelleri Tongfang üretimi, birbirine çok benzer cihazlar.

Dediğim gibi bütçeden bağımsız bu modelleri karşılaştırmak için açtım konuyu.

Sırf işlemci kas gücü lazım, pil ömrü aramıyorum diyorsan R9T. Pilde de kullanırım diyorsan Omen (16-ap veya 17-db1 modeli) veya HX olmayan Ryzen'li başka modeller. Diğer ikisini tercih etmek için R9T'den daha düşük fiyatta olması lazım. Zaten bildiğim kadarıyla Slayer X7T - Flux GR16 - Thunderobot RS16 modelleri Tongfang üretimi, birbirine çok benzer cihazlar.
8945HX ile Ryzen 7 350 arasında ne kadar bir pil farkı olur ve Tongfang kasalar iyi mi?