YAZILIMSAL YÖNTEMDİR
Merhaba değerli gece kuşları bugün sizler ile birlikte bazı cihazlarda yazılımsal olarak PCH sıcaklığının yükselmesinin önüne geçeceğiz hadi başlayalım.
İlk olarak Process Lasso yazılımını indirip kuruyoruz.
Daha sonrasında alttaki ekran görüntüsünde gözüken konuma gidiyoruz.
Eki Görüntüle 161778
"Advanced Options" butonuna tıklıyarak gelişmiş ayarları açalım.
Eki Görüntüle 161779
Ben bu ayarlamayı kullanıyorum fakat siz uapay zeka kullanım alışkanlıklarınıza göre düzenleyebilirsiniz. "Change affinity during restraint" katogarisi, araştırdığım kadarıyla çekirdeklere eşit miktarda yük ayırmayı amaçlıyor, ben de açıp ayarladım. 2.seçeneği açmazsanız daha iyi olabilir. Yazılımların önceliğini düşürüyor. Bazı programlar sıkıntı çıkarabilir. Rehberimiz biraz kısa oldu bu yüzden birkaç bilgi ile bitireceğim.
İlk olarak "Process Lasso" ile birçok ayar yaparak hem cihazınızı hızlandırabilir hem de çekirdek yönetimini daha iyi bir hale getirebilirsiniz. Birçok ayar yazılımın kendi topluluğunda mevcut araştırarak ve öğrenerek siz de bu yazılımı efektif bir şekilde kullanabilirsiniz.
İyi geceler değerli gece kuşları, kendinize dikkat edin.
Laptop PCH Sıcaklığını Düşürme Rehberi
1.
Process Lasso Yazılımını İndirin ve Kurun:
- Yazılımı resmi web sitesinden indirin ve bilgisayarınıza kurun.
2.
Ayarları Yapılandırın:
- Process Lasso arayüzünde, üst menüden "Options" sekmesine gidin.
- Aşağıdaki seçeneklere dikkat edin:
-
ProBalance'ı Etkinleştir: Bu seçenek, CPU kullanımını optimize edip kaynağı daha etkili kullanmanızı sağlar.
-
Afiniteleri Değiştir: "Change affinity during restraint" seçeneğini aktif edebilirsiniz, bu seçenek çekirdeklerin eşit yük dağıtımını sağlar.
3.
Önemli Ayarları Yapın:
- CPU’nun kullanım önceliklerini düzenleyin. Öncelikleri düşük olan süreçlerde ayar yapın, böylece gereksiz yükü azaltabilirsiniz.
- İstenmeyen arka plan süreçlerini göz ardı edin. "Ignore all foreground processes" seçeneğini kullanabilirsiniz.
4.
Yardımcı Ayarlar:
-
Power Options: Bilgisayarınızın güç seçeneklerini denge moduna ayarlayarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz.
-
Core Parking: İşlemci çekirdeklerini park pozisyonuna almayı devre dışı bırakın. Bu, işlemcinizin daha iyi bir performans göstermesini sağlar.
5.
Sürekli İzleme:
- Yazılımı düzenli olarak kontrol edin ve ayarları değiştirin. Çekirdek yönetimi ve kaynak kullanımı ile ilgili elde ettiğiniz verilere göre optimize edin.
Ekstra Bilgiler
- Uygulamalar arasında geçiş yaparken performansı artırmak için çeşitli ayarlara göz atın.
- Process Lasso topluluğunda kullanıcı deneyimlerini araştırarak daha fazla bilgi ve ayar keşfedebilirsiniz.
İyi geceler! Kendinize dikkat edin.