Bugün dizüstü bilgisayarımı şarja takacaktım ucuna takmak için ellediğimde bileğimde dolaşan bir şey ve ağır bir ağrı hissettim 15-20 saniye elimde kaldı adaptörün ucu sonra anladım hemen elimi geri çektim bir şey olmadı ama kolumda ağrı var kontrol kalemiyle test ettiğimde ışığı yanıyor fotoğrafını koydum kameranın içine tamir aşamasında toz kaçtığı için lekeli gözüküyor fotoğraf kusura bakmayın ne yapmalıyım?
Çöpe atacağım yine de bir sormak istedim hayatımda böyle bir olay hiç yaşamamıştım.
Bu sorunlu bir durum. Duvar prizini kontrol ettin mi? Topraklamada elektrik var mı bir bak. Başka şarj aleti takıp yine 220v geçiyor mu kontrol et. Aynı şekilde şarj aletini evdeki diğer prizlerde dene. Ya duvar prizlerin yada adaptörün sorunlu. İhmal etme yoksa çarpılırsın, evde sigorta yoksa da nalları dikersin.
Bu sorunlu bir durum. Duvar prizini kontrol ettin mi? Topraklamada elektrik var mı bir bak. Başka şarj aleti takıp yine 220v geçiyor mu kontrol et. Aynı şekilde şarj aletini evdeki diğer prizlerde dene. Ya duvar prizlerin ya da adaptörün sorunlu. İhmal etme yoksa çarpılırsın, evde sigorta yoksa da nalları dikersin.
Bu fotoğraftaki kırmızı noktalı arızalı olan üstteki sorunsuz ikisi farklı adaptörler ama voltaj ve amper değerleri birbirlerine çok yakın sorunsuz olanı hiç kullanmadım elimde vardı eski laptopuma almıştım acaba sorunsuz olanı kullansam bir sorun yaratır mı hiçbir bilgim yok.
19v yerine 20v kullanmakta bir sakınca olmaz eğer cihazın dc-dc dönüştürücüsü aşırı dandik değilse. amperi de daha yüksek, düşük olsaydı şarj aleti için sorun olurdu. yine de taktıktan sonra bataryanın sıcaklığını kontrol et. ben evde 12v led sürücüsüne 18v verdim ona bile bir şey olmadı laptop muhtemelen tolere eder aradaki farkı. ama tabi usb hub gibi küçük mikroelektroniklerde bunu yapma direkt yanar.