Laptop şarj adaptörünün el yakacak kadar ısınması sorun olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cengiz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 180
  • Etiketler Etiketler
    laptop şarj

Cengiz

Uzman
Cihaz
Acer Nitro 5 AN515-54-5422
Merhaba, sorum başlıktaki gibi. Ağır oyunlar oynadığım zaman şarj adaptörüne dokunuyorum; neredeyse el yakacak kadar ısındığını fark ediyorum. Bu bir sorun çıkarır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablosu toplu şekilde olmasın. Resimdeki gibi. Örnek attım, açın kablosunu iyice. Bazıları güç çeken kabloları makara şeklinde kullanıyor, kablosu da ısınmasın en azından.

Bir de ısındaracak bir zemine koymayın. Hatta fayans gibi soğuk zemin varsa altında daha iyi olur.

El yakacak kadar ısınması iyi değil. Bir ara ücretsiz kullanabileceğim kamu alanında bir fişe takmıştım, bataryayı bir elledim hemen çıkardım çünkü kullandığım prizlerde asla bu kadar ısınmadığını biliyordum.

Adaptörlerin içerisinde akım koruma, termal koruma, gerilim koruma birçok koruma önlemi var. Çok endişe etmeye gerek yok.

Ayrıca eski laptopumun adaptörü çok kaliteliydi. ASUS adaptördü, çok dayandı sağ olsun ama son zamanlarında böyle ısınarak artık emekliye ayrılacağının işaretini veriyordu ben anlamamıştım sonra kendisinden bir daha haber alamadım.

İçindeki kablolarda temassızlık olabilir.O kadar fazla ısınması hayra alamet değil gibi hocam.Birde halı gibi zeminlere koymamaya dikkat edin ekstra sıcaklık artışı sağlar.Adaptörün etrafında koruma jelatini duruyorsa o da arttırır.

@xmajezik, bu hava sıcaklarında yapacak pek bir şey yok gibi hocam. Sadece fayansa koymak fayda eder azıcık ama benim koymam imkansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…