muslumfidel

Başarılı
Yer
Çanakkale
Oturduğum oda sıcak denilebilir, birkaç saattir War Thunder düşük ayarlarda oynuyorum ve işlemci de ekran kartı da maksimum 65, ortalama 55 derecelerde fakat klavye yine sıcak geldi.

Isı ölçtüğüm şeyler Steam, Omen Gaming Hub, Core Temp, hepsi birbirine yakın değerlerde, yani ölçümde sıkıntı yok. Elimi vuramayacak kadar sıcak değil fakat dokununca bayağı sıcak geliyor.

Şu an laptop soğuduğu için bakamıyorum fakat kasanın komple ısınması normal mi? (Komple dediğim batarya yeri vs. hariç, alt tarafının her yerinin komple sıcak olması)

Ayrıca bu kadar sıcak olması sorun değil ise ekran kartı ve işlemci sıcak olmadığı sürece sıcak kullanmak sıkıntı yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oturduğum oda sıcak denilebilir, birkaç saattir War Thunder düşük ayarlarda oynuyorum ve işlemci de ekran kartı da maksimum 65, ortalama 55 derecelerde fakat klavye yine sıcak geldi.

Isı ölçtüğüm şeyler Steam, Omen Gaming Hub, Core Temp, hepsi birbirine yakın değerlerde, yani ölçümde sıkıntı yok. Elimi vuramayacak kadar sıcak değil fakat dokununca bayağı sıcak geliyor.

Şu an laptop soğuduğu için bakamıyorum fakat kasanın komple ısınması normal mi? (komple dediğim batarya yeri vs. hariç, alt tarafının her yerinin komple sıcak olması)

Ayrıca bu kadar sıcak olması sorun değil ise ekran kartı ve işlemci sıcak olmadığı sürece sıcak kullanmak sıkıntı yaratır mı?

Sorun değil, çoğu laptop işlemcisi 95-99 ve üstünde sorun çıkartmaya başlıyor. Ayrıca soğutma bloğunun neredeyse 1-2 cm üstünde oluyor klavyeniz, sıcak olması normal zaten. 65 derecelere sıcak diyorsanız 90 derecelerde elinizi bile koyamazsınız.

Altındaki ızgaralar aşırı geniştir. Asus tuf mesela daha dar yapıyor hava alan yeri ki basınçla havayı atsın. Ama ızgara geniş olunca hava doğrudan klavyeye gidiyor. Bir kısmı da dışarı atılıyor. Kötü bir tasarım. Cihaz nedir?

Değerleri iyi. Oyun oynarken klavyeyi soğuk bekleme. Oyun ile de alakalı tabii. Batman Arkham Origins oynarken ılık oluyor, The Last of Us 1 oynarken sıcak oluyor.

Hocam ben NFS Heat oynarken işlemcide ekran kartıda 85 derecelerde geziyor. Sıcaklık laptopun sağında oluyor ve 85 derecede ben klavyeye 15-20 saniye elimi koyduğum zaman az bir şey yakıyor normal yani.

Sizin değeleriniz bir laptopa göre pek de sıcak değil. Tam olarak ne dediğinizi anlayamadım ama çok uzun süre sıcak kullanmakta iyi değildir arada bir soğuması gerekir.

Hocam ben NFS Heat oynarken işlemcide ekran kartıda 85 derecelerde geziyor. Sıcaklık laptopun sağında oluyor ve 85 derecede ben klavyeye 15-20 saniye elimi koyduğum zaman az bir şey yakıyor normal yani.

Sizin değeleriniz bir laptopa göre pek de sıcak değil. Tam olarak ne dediğinizi anlayamadım ama çok uzun süre sıcak kullanmakta iyi değildir arada bir soğuması gerekir.
Sıcaklık oyuna göre değişiklik gösterebilir Onu diyorum The Last Of Us Ultra ayarlarda ciddi ısınıyor turbo fan açarak Cpu Gpu öyle dengeliyorum