Laptop varken yeni bir bilgisayar almaya gerek var mı?

Bütçe
60.000 TL

vwfan

Başarılı
Merhaba, şu an elimde Excalibur G770 laptop var. Özellikleri ise 10. nesil i5 bir işlemci, GTX 1650 bir ekran kartı ve 12 GB RAM. Bilgisayar biraz fazla ısınıyor; tabii ben 2 buçuk yıldır bakımlarını yapmıyorum, yakında yapacağım.

Elimde böyle bir bilgisayar varken 60-65 bin lira ödeyip yeni ekipmanlarıyla birlikte RTX 5060, R5 5600, 16 GB RAM bir sistem toplamaya değer mi? Aslında bu laptop şu an beni fazlasıyla idare ediyor ama 2-3 yıl sonra bunun eskidiğini hissedeceğimi düşünüyorum. Bilgisayarlara, RAM'lere sürekli zam geldiğinden düşünüp konu açtım. Sizce şu an yeni bilgisayar almak mantıklı mı, yoksa birkaç yıl daha elimdekini kullanıp mı bilgisayar almak? Şimdiden teşekkür ederim.

Ne oynayacağına bağlı; GTX 1650 son yıllarda çıkmış ve gelecekte çıkacak oyunlar için pek yeterli değil. Hem mükemmel grafikli oyunlar oynayacaksan ya da iş ile meşgulsen (Blender, programlama vs.), ben olsaydım alırdım. İndirimlerden de alabilirsin.

Eğer 65k gibi bir bütçeniz varsa kesinlikle güzel bir am5 sistem toplamalısınız. Mevcut sisteminiz kısa süre içerisinde yeterli olmayacaktır.

Eğer bütçe varsa ve öncelikli olarak da oyun oynamak ilk amaçsa kesinlikle zaman geçmeden yeni bilgisayar almanı öneririm. O laptopta oyun oynamak zor artık. Ve zamlar da yakın; artık fiyatlar yükseliyor. Şimdi ertelersen ileride daha fazla para harcaman gerekebilir.

Yani beklentilerinize bağlı. Yerinizde olsam kasa toplarım. O fiyata GTX 1650 eski ama şu an çoğu ofis laptopundan güzel. 3500U'lu laptop kullanıyorum; o bile yetiyor. Adobe veya güçlü bilgisayara gereken bir işin yoksa bence gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkünse evet. AM5 olsun bir de sistem. Eski biraz. Ve zaten sizde demişsiniz eskidiğini hissediyorum diye. Bütçe varsa güzel olur.

Laptopu satıp masaüstü almanı öneririm bir yerden sonra o makine sana yetmeyebilir gibi ama yine de senin kararın.

Oyun oynayacaksan. Bir de bütçen iyiyse güzel bir bilgisayar almalısın. Çünkü şu anki bilgisayarın eski duruyor.

Ben de Excalibur G770 laptoptan masaüstüne geçtim. Gerçekten dünya varmış dedirtiyor. Çok akıcı bir deneyim sunuyor. Oyun oynuyorsanız hele oyun keyfiniz katlanıyor. AM5 bir sistem toplamak ileriye de dönük olacağı için bütçeniz varsa tercih edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…