poro

Yetkin
Makaleler
2
Bu sabah kalktım ve hem laptop hem de monitörlerimden biri enerji almıyordu. Laptopum, içinde kalan şarjı ile çalışıyor ancak şarj olmuyor; iki monitörümden biri sorunsuz çalışırken diğeri açılmıyor, enerji almıyor. Hepsi aynı prize takılı; yuvaları değiştirdim ancak bir şey değişmedi. Adaptörler, elektrik gidip gelmesinden dolayı bozulmuş olabilir mi?

Son düzenleme:
Bu sabah kalktım ve hem laptop hem de monitörlerimden biri enerji almıyordu. Laptopum, içinde kalan şarjı ile çalışıyor ancak şarj olmuyor; iki monitörümden biri sorunsuz çalışırken diğeri açılmıyor, enerji almıyor. Hepsi aynı prize takılı; yuvaları değiştirdim ancak bir şey değişmedi. Adaptörler, elektrik gidip gelmesinden dolayı bozulmuş olabilir mi?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Laptop için:​

1. Adaptörü Kontrol Et: Adaptörün ışığı yanıyor mu? Eğer yanmıyorsa, adaptör arızalı olabilir.
2. Farklı Priz Deneyin: Farklı bir prizde deneme yapın, böylece prizin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
3. Kablo ve Bağlantıları Kontrol Edin: Şarj kablosunu ve bağlantı noktalarını inceleyin; herhangi bir hasar veya gevşeklik var mı?
4. Bataryayı Çıkarın: Laptopunuzun bataryası çıkarılabiliyorsa, bataryayı çıkarın ve sadece adaptörle kullanarak açmayı deneyin.
5. Güç Düğmesini Uzun Süre Basılı Tutun: Güç düğmesine en az 10-15 saniye basılı tutarak laptopun sıfırlamasını sağlayın.

Monitör için:​

1. Güç Kaynağını Kontrol Edin: Monitörün güç kablosu ve priz bağlantılarını kontrol edin.
2. Farklı Kablo Kullanın: Eğer varsa, monitör için başka bir güç kablosu deneyin.
3. Bağlantıları Gözden Geçirin: Monitörün bilgisayara bağlantı kablosunu kontrol edin; bu kablo iyi mi?
4. Monitör Ayarlarını Kontrol Edin: Monitörü açtığınızda herhangi bir LED ışığı yanıyor mu? Eğer yoksa, monitör arızalı olabilir.
5. Sorunsuz Çalışan Monitörü Kullanın: Sorunsuz çalışan monitör ile sorunlu olanı karşılaştırarak ayarlarını inceleyin.

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, adaptörlerin gerçekten bozulmuş olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekebilir. Bu durumda, adaptörlerinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz.