Rehber Laptop ve Notebooklarda statik elektrik boşaltma

Makaleler
18
Herkese iyi sosyaller bugün sizlere çoğu laptopun baş belası olan statik elektrik sorununun çözümünü göstereceğim, hadi laptoplarda statik elektrik nasıl boşaltılır onu anlatmaya geçelim:

Laptopta/notebookta statik elektrik olma belirtileri.

1-
Laptop Power tuşu yanmıyor ve motor gibi bir ses çıkıyor.

2-Laptop açılmıyor ve fanlar kapanıp açılıyor.

3-Laptop uzun süredir açılmadı ve günlük kullanımda motor gibi bir ses çıkıyor.

4-Laptopun belirli yerlerine dokunduğunuzda elektrik geliyor.

Laptopta/notebookta statik elektrik nasıl boşaltılır?

1-
Laptopu kapatın ve fişten çekin.

2-Laptop bataryasını çıkarın.

3-Laptopun Power (açma-kapama) tuşuna yaklaşık 5-10 saniye basılı tutun.

4-Laptopunuzu 15-20 dakika kadar dinlendirin ve tekrar fişini ve (varsa) bataryasını takıp tekrar çalıştırın.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler umarım çözüm olmuşumdur iyi günler, iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:

Öncelikle rehber için teşekkürler. Bu maddeler dahilinde kendi görüşümü belirtmek isterim.
1-Laptop Power tuşu yanmıyor ve motor gibi bir ses çıkarıyor yazmışsınız bu durumu ben statik elektrikten değil donanımsal bir sorun olacağı düşüncesindeyim.
2- Dediğiniz olay statik elektrikten kaynaklanabilir.
3- Uzun süre çalışmayan laptop sonraki zamanlarda çalıştırılıp kullanım esnasında motor gibi ses çıkarıyorsa bunun statikten değil fan motoruyla ilgili bir sorun olacağı düşüncesindeyim.
4-Belirli yerlere dokunduğunuzda elektrik çarpıyorsa bunun nedeni insan bedenindede yüklü miktarda elektrik olmasından kaynaklıdır. Tabii bu da statik yapabilir.

@ReloadingData hocam motor sesi olayını ve uzun süre açmamayı bizzat kendim yaşadım statik elektrik yöntemini kullandığımda sistem açıldı.

Lenovo laptoplarda batarya genelde gömülü halde oluyor. Statik elektriği atmak içinse sarjdan çekip 1 dk boyunca güç tuşuna basıp daha sonra sarja takmak sorunu çözüyor( Genelde %99 seviyesinde takılı kalıp şarj oluyor diye bekliyorsa ya da cihaz açılmıyorsa bu yöntem Lenovo'larda işe yarıyor)
Not: Müşteri hizmetlerinden öğrendiğim bir muhabbet.

Yeni nesil Lenovo'larda öyle fakat eski nesillerde değil bende vardı çıkarıp yaptım ama öneriniz güzel elinize sağlık.

Kardeşim batarya içinde gömülü idi laptopun. Açtım bataryanın anakarta giren slotu çıkardım. Power tuşuna uzun süre basılı tuttum. 15 dakika bekledikten sonra batarya slotunu taktım. Adaptörü taktım. Powera bastım. Açıldı laptop. Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…