Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

straightsix

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar vahim bir sorunum var, saatlerimi harcamama rağmen çözemedim, yardımlarınızı bekliyorum.
Konu şu ki 2010 model bir Aspire 5742Z laptop var elimde, SSD taktım bu diske Windows yüklemek istiyorum ve normalde de bu işlerle uğraşıyorum sorun yaşamıyorum. Lakin bu laptopa ne yaptıysam başaramadım. Denediğim şeyleri yazayim.
  • Windows 10-8.1-7 64 ve 32 Bit sürümleri denedim
  • USB hazırlarken UEFI ve MBR denedim. UEFI'de Legacy only uyarısı veriyor zaten
  • Rufus'ta eski BIOS'lar için düzeltme kısmı acik(kapalı olunca bootmgr eksik hatası veriyor)
  • Aldığım SSD'ye farklı PC'de Windows'u kurup taktım no bootable disk hatası veriyor
  • Hiçbir sürümde yükleme ekranına gelemiyorum sürekli restart atıyor laptop
Lütfen yardımcı olabilir misiniz 😂 Düşünmekten beynim ağrıdı artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
USB yerine SSD'yi 1. sıraya alın. USB'yi 2. sıraya alın. BIOS çıkış ekranında boot seçenekleri olması lazım. Oradan USB'nin üzerine gelip enter ile boot edin. 1. sıraya alırsanız, kurulumda her yeniden başlatmada tekrardan baştan başlar.

Mesele başa alması değil kurulum başlamıyor restart atıyor PC'ye.

Sorunu çözdüm arkadaşlar. Yeni aldığım RAM'i çıkarınca düzeldi her şey. İşin garibi aynı RAM içinde kurulu Windows 8'le sorunsuz çalışıyordu 🤦🏻‍♂️
Merhaba arkadaşlar vahim bir sorunum var, saatlerimi harcamama rağmen çözemedim, yardımlarınızı bekliyorum.
Konu şu ki 2010 model bir Aspire 5742Z laptop var elimde, SSD taktım bu diske Windows yüklemek istiyorum ve normalde de bu işlerle uğraşıyorum sorun yaşamıyorum. Lakin bu laptopa ne yaptıysam başaramadım. Denediğim şeyleri yazayim.
  • Windows 10-8.1-7 64 ve 32 Bit sürümleri denedim
  • USB hazırlarken UEFI ve MBR denedim. UEFI'de Legacy only uyarısı veriyor zaten
  • Rufus'ta eski BIOS'lar için düzeltme kısmı acik(kapalı olunca bootmgr eksik hatası veriyor)
  • Aldığım SSD'ye farklı PC'de Windows'u kurup taktım no bootable disk hatası veriyor
  • Hiçbir sürümde yükleme ekranına gelemiyorum sürekli restart atıyor laptop
Lütfen yardımcı olabilir misiniz 😂 Düşünmekten beynim ağrıdı artık.
Bu laptopun desteği 2017'de kesilmiş Acer'in Web sitesinde Windows 7 için sürücüler mevcut BIOS'tan ayarları kontrol et ve UEFI kurmaya çalışma Legacy kurman gerek.

Bir alternatif olarak Ventoy'u deneyin.

Şimdi birkaç yöntem deneyelim o zaman. Elinizde farklı bir Windows bilgisayar var mı? Bu arada MBR(CSM, Legacy) seçeneklerini tercih etmelisiniz.
BIOS'ta herhangi MBR CSM ayarı yok maalesef.

Bu laptopun desteği 2017'de kesilmiş Acer'in Web sitesinde Windows 7 için sürücüler mevcut BIOS'tan ayarları kontrol et ve UEFI kurmaya çalışma Legacy kurman gerek.

Bir alternatif olarak Ventoy'u deneyin.
Legacy deniyorum zaten yine olmuyor.

BIOS'tan SSD'yi 1. sıraya aldınız mı?
USB'yi alıyorum ilk sıraya boot ederken restart atıyor.

Bu ya desteklenmeyen işlemci ya da donanımsal arızada oluyor. Cihazın BIOS sürümü nedir?
BIOS sürümü v1.18 üstat.

BIOS'a mı girmiyor? Fastboot açıksa Windows üzerinden kapatın.
Hayır BIOS'a giriyorum ya da F12 ile direkt USB'den boot ediyorum Windows logosu gelip restart atıyor.

Biosta herhangi mbr csm ayarı yok maalesef

Legacy deniyorum zaten yine olmuyor

Usbyi alıyorum ilk sıraya boot ederken restart atıyor
USB yerine SSD'yi 1. sıraya alın. USB'yi 2. sıraya alın. BIOS çıkış ekranında boot seçenekleri olması lazım. Oradan USB'nin üzerine gelip enter ile boot edin. 1. sıraya alırsanız, kurulumda her yeniden başlatmada tekrardan baştan başlar.

Bu ya desteklenmeyen işlemci ya da donanımsal arızada oluyor. Cihazın BIOS sürümü nedir?
Üzerinde Windows 8 kurulu ve faal durumda. Aldığım SSD'ye kurmak istiyorum sistem farklı Windows'lar denedim 32-64 Bit olarak sonuç yine aynı maalesef. Ek olarak Windows 10 denediğimde mavi ekran verip “KERNEL CHECK FAİLURE” diyor.

Üzerinde Windows 8 kurulu ve faal durumda. Aldığım SSD'ye kurmak istiyorum sistem farklı Windows'lar denedim 32-64 Bit olarak sonuç yine aynı maalesef. Ek olarak Windows 10 denediğimde mavi ekran verip “KERNEL CHECK FAİLURE” diyor.
Bir de USB'nize Ventoy'u kurup deneyin.