Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Cihaz
Acer Nitro 5 AN515-58
Laptopuma ekran kartı sıcaklık limiti koymak istiyorum. Laptop modelim Acer Nitro 5 AN515-58.
Afterburner'daki GPU Power limit ve Temp limit açılmıyor. Başka bir yazılımla yapabilir miyim?

Dosya Ekleri

• 1745140845488.webp
    1745140845488.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopuma ekran kartı sıcaklık limiti koymak istiyorum. Laptop modelim Acer Nitro 5 AN515-58.
Afterburner'daki GPU Power limit ve Temp limit açılmıyor. Başka bir yazılımla yapabilir miyim?
"Sıcaklık Limit" sandığınız gibi sıcaklığı limitlemez. Sadece ekran kartı o sıcaklığa geldiğinde saat hızlarını düşürmeye başlar. Performanstan ödün vererek soğuk kalmaya çalışır. Sıcaklığı tam olarak limitleyemezsiniz yani. Eğer laptopunuz çok sıcak çalışıyorsa bakım, undervolt veya underclock yapabilirsiniz ama sizin laptobunuz için ne kadar mümkün bilemem. ThrottleStop kullanabilirsiniz:

"Sıcaklık Limit" sandığınız gibi sıcaklığı limitlemez. Sadece ekran kartı o sıcaklığa geldiğinde saat hızlarını düşürmeye başlar.
Ben de bunu istiyordum. Tam olarak sandığım gibi sıcaklığı limitliyor. Zaten aynı performansta daha soğuk çalışmasını bekleyemeyiz değil mi ?

Ben de bunu istiyordum. Tam olarak sandığım gibi sıcaklığı limitliyor. Zaten aynı performansta daha soğuk çalışmasını bekleyemeyiz değil mi ?
Hocam limitlediğiniz zaman aynı performansta çalışmaz. İsterseniz ağır bir oyun oynarken GPU saatlerini izleyin. 80 dereceye gelince bariz bir düşüş olacaktır. Yani performansınız düşer ancak evet sıcaklıkta düşük kalır. Tabii bu düşüşün sizi etkileyip etkilemeyeceği size bağlı. Eğer isteğiniz bu yöndeyse ne mutlu size.