Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

proyic

Yetkin
Makaleler
2
Arkadaşlar ayağımı uzatıp televiziyona bakarken laptopun yanındaki su döküldü sisteme, en sağ tarafına döküldü NumLock yeri olan. Sıkıntı yoktu sistemde; kapattım içini açtım, RAM yerini değiştim geri taktim, fan 2 saniye dönüp durdu, sistem başladı ama ekran mekran yok. Keşke kapatmasaydim. Neden olmuştur sizce? Oksitlenme mi yaptı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fotoyu SS alıp at. Sosyal dışı fotograf servisi kullanmak yasak.
Bu arada bu benim deney yaptığım laptop, normaline bir şey olmadı iyi ki. Bozulsa da sorun yok.

Klavyenin altını çıkardım pek anlamam oksitlenme mi olmuş?

Arkadaşlar, klavyenin önünü açtık, sildim, ekran geldi fakat "Verification failed: (0x1A) Security Violation" hatası veriyor, nedir? Secure Boot'u kapatınca sistem tertemiz şekilde açıldı. Fan dönmüyor ama laptopta hiç fan yok, 1 tane var o da çalışmıyor gerekince çalışıyor galiba.
Arkadaşlar ayağımı uzatıp televiziyona bakarken laptopun yanındaki su döküldü sisteme, en sağ tarafına döküldü NumLock yeri olan. Sıkıntı yoktu sistemde; kapattım içini açtım, RAM yerini değiştim geri taktim, fan 2 saniye dönüp durdu, sistem başladı ama ekran mekran yok. Keşke kapatmasaydim. Neden olmuştur sizce? Oksitlenme mi yaptı?

Oksitlenme başlamıştır kasayı aç bak beyazımsı lekeler suyun temas ettiği yerlerdir ekran gelmemesinin sebebi de işlemcinin güç entegreleri zarar görmüş olabilir

Gecmis olsun :(
Fanlar donup durduysa yapacak bir şey yok. Anakart kisa devreye dusmus. Kendim P5KC'de sivi temasi olmadan kisa devre yaptirinca yasadim. 1-2 saniye cihaz calisip geri kapanir.

Anakart kısa devre yapmış olabilir ne kadar döküldü az mı çok mu?

Yarım döküldü sildim ama klavyeden girdi.

Gecmis olsun :(
Fanlar donup durduysa yapacak bir şey yok. Anakart kisa devreye dusmus. Kendim P5KC'de sivi temasi olmadan kisa devre yaptirinca yasadim. 1-2 saniye cihaz calisip geri kapanir.

Hocam bende kapanmıyor ekran gelmiyor sadece.

Oksitlenme başlamıştır kasayı aç bak beyazımsı lekeler suyun temas ettiği yerlerdir ekran gelmemesinin sebebi de işlemcinin güç entegreleri zarar görmüş olabilir.

Tekrardan bakarım sabaha. telefonda olmami belirtmeme rağmen ban yemişim (telefon klavyesi ile pek aram yok)

Yarın atarım hocam.

Oksitlenme göremedim ya da ben korum beyazımsi bir şey yok fanin kablosunu ellemistim o yüzden olabilir mi?

Bir de fotoğraf atılmıyor 4 mbden büyük diyor.

Son düzenleme:
Yarım döküldü sildim ama klavyeden girdi.

Hocam bende kapanmıyor ekran gelmiyor sadece.

Tekrardan bakarım sabaha. telefonda olmami belirtmeme rağmen ban yemişim (telefon klavyesi ile pek aram yok)

Yarın atarım hocam.

Oksitlenme göremedim ya da ben korum beyazımsi bir şey yok fanin kablosunu ellemistim o yüzden olabilir mi?

Bir de fotoğraf atılmıyor 4 mbden büyük diyor.

Bu arada bu benim deney yaptığım laptop, normaline bir şey olmadı iyi ki. Bozulsa da sorun yok.

Klavyenin altını çıkardım pek anlamam oksitlenme mi olmuş?

Arkadaşlar, klavyenin önünü açtık, sildim, ekran geldi fakat "Verification failed: (0x1A) Security Violation" hatası veriyor, nedir? Secure Boot'u kapatınca sistem tertemiz şekilde açıldı. Fan dönmüyor ama laptopta hiç fan yok, 1 tane var o da çalışmıyor gerekince çalışıyor galiba.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240201-161759.webp
    Screenshot_20240201-161759.webp
    44,5 KB · Görüntüleme: 204
  • Screenshot_20240201-164204.webp
    Screenshot_20240201-164204.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 197
  • Screenshot_20240201-164837.webp
    Screenshot_20240201-164837.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 195
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm