Laptopa su döküldükten sonra zarar gördüğü nasıl anlaşılır?

Neiron

Uzman
Cihaz
Acer nitro 5
Sabah masanın üstüne yarım bardak kadar su döküldü, sonrasında az bir miktarı bilgisayarın alt kısmına gitti. Saniyesinde bilgisayarı kaldırıp suya temas eden kısım aşağı gelecek şekilde bir yere koydum ve alt kısmını peçeteyle kuruladım. Fanlardaki toz rengi durdugu icin suyun fanlara geldigini düşünmedigim icin pirinç işlemi yapmadan bilgisayarı açmak zorunda kaldım ve fanlarını Turbo modunda çalıştırdım. Zarar görüp görmedigini nasıl anlayabilirim?

Dosya Ekleri

• 20241128_084246.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 117
Icini acarak.

Tamam ilk temasta kisa devreye sebep olmamis gibi ve bu guzel fakat klavye uzerinde kalan su zamanla pas yapabilir.

Buna ek olarak, salliyorum onemsiz bir bileseni de ucurmus olabilir ve bu yuk altinda kendini belli edebilir.

Cihazin kiymeti varsa bi goturun.

Not: Pirinc ise yaramaz.
Not2: Fanlari fulleyerek iyice yayilmasina da sebep olmus olabilirsiniz.

Benchmark testleri yaparak test edebilirsin. Su temas ettikten sonra bazı parçalar oksitlenme olabilir.
Bilgisayarı açıp içindeki su temas eden bölgeleri inceleyip temizleyebilirsin.

Hocam su cihazın sadece sağ alt köşe kısmına geldi klavyeye kadar ulaşabileceğini sanmıyorum. Fan fulleme işlemini de fanda bir renk değişimi olmadıgını fark edince korkuyla yaptım. Umarım dediginiz gibi yayılmamıştır. Yurtta kaldığım icin içini açabilecegim tornavidaya ihtiyacım var.

Sağ alt koselerde genelde batarya ve NVME disk olabiliyor.

Sağ alt koselerde genelde batarya ve NVME disk olabiliyor.
Hocam işaretledigim alana geldi su. Görsel bana ait degil ben açmadım henüz.

Dosya Ekleri

• 20241128_105509.webp
    45,3 KB · Görüntüleme: 97
Bana göre "saniyesinde" ters çevirdiyseniz ve uzun süre beklettiyseniz hiçbir sorun olmamıştır. Tabii yine de şüphelenmekte fayda olabilir.

Kotu bir sey olmus gibi gorunmuyor bence sikinti yoktur. O fanlarin tozunu almani tavsiye ederim sicakliklarini kotu yonde etkiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…