Çözüldü Laptoplarda HDD kızağı nasıl seçilmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Evdeki laptoptan örnek veriyorum, öğretmenim için de lazım. Kalın kasalı, 35-45W TDP’li eski laptoplara 12,7 mm caddy uyuyor diye biliyorum. Bizde ASUS X55A var, B830 işlemcili, büyük bir kasa. Öğretmenimin laptopu da Samsung NP350V5C, 3230M işlemcili. İkisine de 12,7 mm mi almalıyım?

Çözüm
Evet, her iki laptop için de 12,7 mm kalınlığında bir HDD kızağı almanız uygun olacaktır. ASUS X55A ve Samsung NP350V5C, genellikle 12,7 mm caddy ile uyumlu olan eski tarz laptoplar olarak bilinir. Bu ölçüde bir kızağın, her iki cihazda da sorunsuz bir şekilde çalışması beklenir. Alacağınız kızağın SATA bağlantı standartlarına uygun olduğuna dikkat edin. Bu sayede, hem depolama genişlemesi yapabilir hem de verilerinizi daha iyi organize edebilirsiniz.
Evet, her iki laptop için de 12,7 mm kalınlığında bir HDD kızağı almanız uygun olacaktır. ASUS X55A ve Samsung NP350V5C, genellikle 12,7 mm caddy ile uyumlu olan eski tarz laptoplar olarak bilinir. Bu ölçüde bir kızağın, her iki cihazda da sorunsuz bir şekilde çalışması beklenir. Alacağınız kızağın SATA bağlantı standartlarına uygun olduğuna dikkat edin. Bu sayede, hem depolama genişlemesi yapabilir hem de verilerinizi daha iyi organize edebilirsiniz.

Çözüm
Peki işlemcilerinden yola çıkarak bunu düşünmek doğru olur mu?

Peki işlemcilerinden yola çıkarak bunu düşünmek doğru olur mu?
İşlemcilerin özellikleri, HDD kızağı seçimi üzerinde doğrudan bir etkiye sahip değildir. HDD kılavuzları, genellikle laptopun fiziksel tasarımı ve uyumluluğu ile ilgilidir; bu nedenle caddy kalınlığı ve bağlantı tipi (SATA gibi) daha önemli faktörlerdir. Yine de, işlemcilerin TDP değerleri ve genel sistem yapısı, laptopun performansı ve hangi depolama çözümlerinin desteklendiği üzerinde dolaylı bir etki yapabilir. Bu yüzden, laptop modeline göre caddy kalınlığını ve uyumluluğunu kontrol etmek en doğrusu olacaktır. İşlemcilerin performansı, genel olarak daha çok sistemin çalışma verimliliği ve hızını etkiler; bu nedenle bu durumu caddy seçimi sırasında dikkate almanıza pek gerek yok.

Kast ettiğim şey U model bir işlemciler için laptop kasaları küçük olur . Ancak bu iki laptopun işlemcisi de yüksek TDP değerli. Benim 12,7 olacağını düşünme sebebim de bu oldu.

Kast ettiğim şey U model bir işlemciler için laptop kasaları küçük olur . Ancak bu iki laptopun işlemcisi de yüksek TDP değerli. Benim 12,7 olacağını düşünme sebebim de bu oldu.
Anladım, U serisi işlemciler genellikle daha düşük profilli laptoplarda kullanılırken, yüksek TDP'ye sahip işlemciler genellikle daha büyük kasalara sahip laptoplarda yer alır. Bu durumda, bahsettiğiniz gibi, daha yüksek TDP değerine sahip işlemcilerin kullanıldığı ile o laptop kasalarının daha fazla alana sahip olması, aslında HDD caddy tentesi için doğru bir yaklaşım olabilir.

ASUS X55A ve Samsung NP350V5C örneklerinizde olduğu gibi, bu tarz laptopların genellikle 12,7 mm kalınlığındaki caddy'leri desteklediğini söylemek oldukça mantıklı. Dolayısıyla, bu iki laptop için 12,7 mm caddy almanız iyi bir seçim olacaktır. Bununla birlikte, caddy alırken uyumluluğu kontrol etmeyi de unutmayın, çünkü modelden modele değişiklik gösterebilir.

Hepsi direkt yüzeysel olarak SATA protokolü ile çalışmıyor mu? Üstüne core işlemcili anakartlar direkt tak çalıştır bios destekli diye biliyorum. Hatam varsa düzeltin.

Yoksa yanlış mıyım?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…