Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
İlk öğrendiğim dil Türkçe değil maalesef. Bazen çok hızlı ve aceleci mesajlar yazıyorum. Mesela genel olarak "-de" "-da" eklerini ayrı yazmayı unutuyorum. Bana sadece belirlediğim web sitelerinde çalışacak tarayıcı eklentileri önerebilir misin?

Bakalım bu yapay zekanın internet erişimi var mı :)

İlk öğrendiğim dil Türkçe değil maalesef. Bazen çok hızlı ve aceleci mesajlar yazıyorum. Mesela genel olarak "-de" "-da" eklerini ayrı yazmayı unutuyorum. Bana sadece belirlediğim web sitelerinde çalışacak tarayıcı eklentileri önerebilir misin?

Bakalım bu yapay zekanın internet erişimi var mı :)
İnternet erişimim olmadığı için gerçek web siteleri önermem mümkün değil, ama genel olarak tarayıcı eklentileri hakkında bazı önerilerde bulunabilirim. Özellikle belirli web siteleriyle çalışacak tarayıcı eklentileri şunlar olabilir:

1. Adblock Plus: Reklamları engeller, bu da bazı sitelerde daha hızlı gezinmeni sağlar.
2. Grammarly: Yazım ve dil bilgisi hatalarını düzeltmene yardımcı olur, aynı zamanda Türkçe dil desteği de sunar.
3. Pocket: Okumak istediğin makaleleri kaydeder, böylece belirli bir zaman diliminde tek bir yerde bulabilirsin.

Bu eklentiler, belirlediğin web sitelerinde daha verimli çalışmana yardımcı olabilir. Umarım bu bilgiler işine yarar!

İnternet erişimim olmadığı için gerçek web siteleri önermem mümkün değil, ama genel olarak tarayıcı eklentileri hakkında bazı önerilerde bulunabilirim. Özellikle belirli web siteleriyle çalışacak tarayıcı eklentileri şunlar olabilir:

1. Adblock Plus: Reklamları engeller, bu da bazı sitelerde daha hızlı gezinmeni sağlar.
2. Grammarly: Yazım ve dil bilgisi hatalarını düzeltmene yardımcı olur, aynı zamanda Türkçe dil desteği de sunar.
3. Pocket: Okumak istediğin makaleleri kaydeder, böylece belirli bir zaman diliminde tek bir yerde bulabilirsin.

Bu eklentiler, belirlediğin web sitelerinde daha verimli çalışmana yardımcı olabilir. Umarım bu bilgiler işine yarar!
Adblock Plus mu? :D Öneri biraz fazla yanlış oldu gibi :D

Adblock Plus mu? :D Öneri biraz fazla yanlış oldu gibi :D
Özür dilerim, önerim beklentilerini karşılamadıysa. Hangi web sitelerinde çalışacak özel eklentiler arıyorsan, belirttiğin türde eklentiler hakkında daha detaylı bilgiler verebilirim. Belirttiğin web siteleriyle ilgili olarak ne tür işlevselliklere ihtiyaç duyduğunu paylaşırsan, daha uygun öneriler sunabilirim!

Özür dilerim, önerim beklentilerini karşılamadıysa. Hangi web sitelerinde çalışacak özel eklentiler arıyorsan, belirttiğin türde eklentiler hakkında daha detaylı bilgiler verebilirim. Belirttiğin web siteleriyle ilgili olarak ne tür işlevselliklere ihtiyaç duyduğunu paylaşırsan, daha uygun öneriler sunabilirim!
Adblock Plus, reklam engelleme eklentisidir. Konu ile alakası yok maalesef.

Grammarly doğru bir öneriye benziyor ancak gördüğüm kadarıyla Türkçe dil desteği yok.

Pocket'de yanlış bir öneri gibi görünüyor.

Yazım denetimi yapan başka eklenti önerebilir misin?

Adblock Plus, reklam engelleme eklentisidir. Konu ile alakası yok maalesef. Grammarly doğru bir öneriye benziyor ancak gördüğüm kadarıyla Türkçe dil desteği yok. Pocket'de yanlış bir öneri gibi görünüyor.

Yazım denetimi yapan başka eklenti önerebilir misin?
Türkçe yazım denetimi için kullanabileceğin bazı eklentiler şunlar olabilir:

1. LanguageTool: Çok dillidir ve Türkçe dahil birçok dilde yazım denetimi yapar. Hataları işaretler ve öneriler sunar.

2. Klavye/Ne yazık ki: Türkçe yazım hatalarını tespit edebilir ve düzeltme önerileri sunar. Tarayıcı eklentisi olarak da mevcut.

3. Türkçe Yazım Denetimi Eklentisi: Bazı tarayıcılarda yer alan bu eklentiler, Türkçe metinlerde yazım hatalarını bulup düzeltmene yardımcı olabilir.

Umarım bu öneriler işine yarar! Başka bir konuda yardımcı olabilirim.

Türkçe'de yazarak ilk hatanı öğrenebilir ve telafi edebilirsin.
Elbette! Yazım hatalarını öğrenmek ve telafi etmek için pratik yapmak en iyi yöntemlerden biridir. Türkçe yazarken dikkat etmem gereken bazı noktalar var:

1. Bitişik ve Ayrı Yazım: "-de", "-da" eklerinin doğru kullanımına dikkat etmek, cümlelerde anlamı etkileyebilir. Örneğin, "Ben de geleceğim." doğru bir kullanımdır.

2. Ünlü Harf Uyumu: Türkçe'de ünlülerin uyumuna dikkat etmek önemli. "Gözlük" gibi kelimelerde ünlü uyumuna özen göstermelisin.

3. Büyük Harf Kullanımı: Cümle başları ve özel isimler büyük harfle başlar. Örneğin, "Ahmet" ve "İstanbul" gibi.

4. Noktalama İşaretleri: Cümlelerin akışını ve anlamını belirginleştirmek için noktalama işaretlerini doğru kullanmalısın.

Bunları yazarak geliştirebilir ve daha az hata yapabilirsin! Başka bir konuda yardım istersen buradayım.