Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ercan OZAN

Uzman
Cihaz
Monster
Merhaba;
Monster Tulpar RTX 3060 ekran kartlı laptop kullanıyorum ve bu laptopa AOC monitör bağlı olarak kullanıyorum. Monitörü almadan önce ayarlarda GPU Switch seçimi var ve oradaki seçeneklerde "MSHybrit Grafik Kartı" seçili olduğu için laptop Chrome vb uygulamalarda Intel ekran kartı kullanırken oyunlara girdiğimde NVIDIA ekran kartına geçiyordu. Fakat monitörü bağladıktan sonra hep NVIDIA ekran kartında çalışıyor. Ben laptopun ekranını kapatıp sadece kasa gibi kullanıp çift ekran değil tek ekran olarak kullanıyorum.

1732464149123.webp

YouTube'dan video izlerken veya Chrome'dan internete girerken sadece Intel ekran kartını kullanmak istiyorum çünkü bu cihazlarım Power Station cihazına bağlı olarak kullanıyorum. Elektrik kesintilerinde NVIDIA ekran kartı 100W üzerinde çalışırken Intel'e geçtiğinde 40W'lara kadar düşüyor. Hal böyle olunca elimdeki Power Station ile normalde 5-6 saat kullanabilecek iken 100W üzerine çıktığı için 2 saaten az kullanabiliyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Monitörün görüntü çıkışı NVIDIA ekran kartına bağlı olduğundan dolayı harici monitör bağladığımız her zaman NVIDIA ekran kartı devrede olacaktır.
Monitörün görüntü çıkışı NVIDIA ekran kartına bağlı olduğundan dolayı harici monitör bağladığımız her zaman NVIDIA ekran kartı devrede olacaktır.

Çözüm
Hariciyi devre dışı bıraktığım zaman Intel ekran kartını kullanabiliyordum ben.
Önemli olan Intel'in çalışması değil giriş hangi GPU'ya bağlanıyor o önemli. Siz 2. monitörü NVIDIA girişine bağlarsanız Intel aktif olsa bile 2. ekran görüntü alabilmek için NVIDIA'yı zorunlu bir şekilde kullanmak zorunda kalacak.
Merhaba;
Monster Tulpar RTX 3060 ekran kartlı laptop kullanıyorum ve bu laptopa AOC monitör bağlı olarak kullanıyorum. Monitörü almadan önce ayarlarda GPU Switch seçimi var ve oradaki seçeneklerde "MSHybrit Grafik Kartı" seçili olduğu için laptop Chrome vb uygulamalarda Intel ekran kartı kullanırken oyunlara girdiğimde NVIDIA ekran kartına geçiyordu. Fakat monitörü bağladıktan sonra hep NVIDIA ekran kartında çalışıyor. Ben laptopun ekranını kapatıp sadece kasa gibi kullanıp çift ekran değil tek ekran olarak kullanıyorum.
Burada yapabileceğiniz en işi şey görüntü girişini değiştirmek, mesela desteği varsa USB-C portlarından dönüştürücü ile ekranı oraya bağlayabilirsiniz bu portlar anakartın yani Intel'in grafik birimine gittiği için NVIDIA'yı aktif etmeyecektir.