Laptopta çıkan ölü piksellerin yayılması nasıl engellenir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bruhistan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 101
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

Bruhistan

Başarılı
Merhaba, dün laptopun ekranını ıslak mendille sildikten 2 saat sonra, ekranın en alt köşesinde siyah çizik gibi bir şey çıktığını fark ettim. Herhalde lekedir diye orasını silmeye çalıştım fakat sorun leke değil, direkt ekranın içindeymiş. Sonra yazılımdan kaynaklı olduğunu düşünüp bilgisayarı yeniden başlattım ama nafile. Ekrandaki birkaç piksel ölmüş, çok değil, fark edilmeyecek düzeyde ama ileride bunun yayılacağını düşündüğüm için bir önlem almak istiyorum. Ne gibi tavsiyeler verirsiniz?

Yani öyle olmasının nedenini ben direkt ekran değil erkanın içindeki panellerden kaynaklandığını düşünüyorum. Benim monitörde de öyle olmuştu ve çok daha büyümüştü 4-5 günde. Direkt teknik servise vermen gerekir herhalde öbür türlü baya teknik bilgi lazım yoksa

Ben önceden de ekranını ıslak mendille siliyordum, fakat böyle olması bilemedim vadesi yavaş yavaş doluyor sanırım emektarın.

Ben önceden de ekranını ıslak mendille siliyordum, fakat böyle olması bilemedim vadesi yavaş yavaş doluyor sanırım emektarın.
Tesadüfen olmuştur. Benim monitörün garantisi bitimine 2-3 ay kala öyle olmuştu. Markalar bu arıza durumlarını günü gününe hesaplayıp üretim yapıyorlar galiba cidden. Islak mendilden değildir ama o zaman sildiğinde her zamankinden fazla bastırdıysan ondan olabilir orası ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…