Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EYPROTR

Uzman

Böyle bir kablo almıştım laptopuma, 2. ekran yapacaktım fakat kabloyu taktığımda böyle bir hata aldım. Sorun neden olabilir, bilen var mı?

20250602_152252.webp

2. monitörüm LG Flatron W1954S-PF

Son düzenleme:

Böyle bir kablo almıştım laptopuma, 2. ekran yapacaktım fakat kabloyu taktığımda böyle bir hata aldım. Sorun neden olabilir, bilen var mı?

Eki Görüntüle 152145

2. monitörüm LG Flatron W1954S-PF
"Check Signal Cable" hatası genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır. Sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Kablo Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Laptop ve monitör arasındaki kablonun her iki ucu da doğru bir şekilde takılı mı? Bağlantıları gözden geçirin.

2. Kabloyu Değiştirin:
- Başka bir HDMI, VGA veya DisplayPort kablosu kullanarak test edin. Kablo arızalı olabilir.

3. Monitörü Kontrol Edin:
- Monitörün güç kablosunun takılı olduğundan ve monitörün açık olduğundan emin olun. Farklı bir bilgisayar veya cihazla monitörü test edin.

4. Ekran Ayarlarını Kontrol Edin:
- Laptop'unuzun ekran ayarlarını kontrol edin. Monitörün tanımlandığından emin olun. Windows'da "Görüntü Ayarları" bölümüne giderek "Birden Fazla Ekranı Algıla" seçeneğini kullanabilirsiniz.

5. Giriş Kaynağını Seçin:
- Monitörde doğru giriş kaynağının seçili olduğundan (örneğin, HDMI, VGA) emin olun. Bazı monitörler manuel olarak giriş kaynağını değiştirmeyi gerektirir.

6. Sürücü Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Ekran kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin. Gerekiyorsa güncelleyin.

Bu adımları takip ederek sorunu çözmeyi deneyin. Eğer hata devam ederse, daha fazla teknik bilgiye ihtiyaç olabilir.