Arkadaşlar merhaba, Dell Inspiron 14 5430 modeline sahibim. İşlemcinin temel 1.3 Ghz hızında çalışmasını istiyorum ama en küçük işlemde bile 4.4 Ghz'de falan çalışıyor. Haliyle fanları da çalıştırıyor. BIOS'a baktım Turbo Boost ya da herhangi bir CPU ayarı yoktu. Güç seçeneklerinden işlemci kullanımını %99 da yaptım yine kapanmadı. Başka bir yöntemi var mıdır?
BIOS üzerinden kapattım. Default olarak Performance sekmesi gözükmediği için kapatamıyordum. Dell'in BIOS ekranından restore default dedim BIOS Default seçeneğini seçtim. Daha sonra PC yeniden başladı ve Performance sekmesi geldi bende oradan Turbo Boost'u kapattım.
GİRİŞ Herkese selam, kısa bir rehber olacak ve rehberimde size nasıl işlemcinizin turbosunu kapatacağınızı göstereceğim. "Bu benim nerede işime yarayacak?" diyecekler için bilgisayarı çok ısınan arkadaşlar, işlemci kullanmayan ağır oyunlar oynadıkları zaman işlemcinin turbolarını...
BIOS üzerinden kapattım. Default olarak Performance sekmesi gözükmediği için kapatamıyordum. Dell'in BIOS ekranından restore default dedim BIOS Default seçeneğini seçtim. Daha sonra PC yeniden başladı ve Performance sekmesi geldi bende oradan Turbo Boost'u kapattım.