Detaylar
Kim cevapladı?Performans artmaz. Daha geç ThrottleStop'a girer.
- Makaleler
- 3
O sıcaklıklara ulaşıyorsa evet, artar ama yapma, cihaz zarar görebilir. O limitlerin olmasının bir sebebi var
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Oyuncu laptopum olan ASUS'ta ekran kartı sınırı 91 derece. Ben GPU Tweak uygulamasından bunu 94 dereceye getirsem ve işlemci sınırı 88 derece, ThrottleStop'tan da 95 derece yapsam performans artar mı?
Önemli olan dereceler değil, o derecedeyken kaç watt çektiği. Bir de, her şeyin bir limiti var. İsterse 99 derecede çalışsın, performansının üstüne çıkamaz.
Artar ama yapma, cihaz zarar görebilir. O limitlerin olmasının bir sebebi var![]()
Yapıyorum vallahi. Ekran kartına da değil de işlemciye yaptım öyle kullanıyorum. Intel sitesinde 100 derecede çalışır diyor.
Önemli olan dereceler değil, o derecedeyken kaç watt çektiği. Bir de, her şeyin bir limiti var. İsterse 99 derecede çalışsın, performansının üstüne çıkamaz.
Şöyle diyeyim, 88 derece limitde işlemci 15 watta kadar düşürüyor kendisini ama 92 dereceye aldığımda ve 92 dereceye ulaştığında 19 watta kadar düşürüyor.
Yapıyorum vallahi ekran kartına da değil de işlemciye yaptım öyle kullanıyorum çünkü Intel sitesinde 100 derecede çalışır diyor.
Şöyle diyeyim 88 derece limitde işlemci 15 watta kadar düşürüyor kendisini ama 92 dereceye aldığımda ve 92 dereceye ulaştığında 19 watta kadar düşürüyor.
Tabii yeni bir soğutucu aldım artık bu değerlere yaklaşmıyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Şöyle diyeyim 88 derece limitde işlemci 15 watta kadar düşürüyor kendisini ama 92 dereceye aldığımda ve 92 dereceye ulaştığında 19 watta kadar düşürüyor.
İşlemciniz nedir? 20W 90+ dereceler mantıklı değil. En son bakımı ne zaman yaptınız?
İşlemciniz nedir? 20W 90+ dereceler mantıklı değil. En son bakımı ne zaman yaptınız?
İşlemci Intel Core i7 8750H.
GTX 1050 ekran kartı.
pojadam
Uzman
Cihazın sıcaklık limitleri ile oynamayın. Islemci ve ekran kartının kendi prochot sıcaklıkları parçaları korumak için var. Bu ısıları geçince throttle yapıp güç kısıyor ki parça zarar görmesin. Sıcaklık limitini arttırmak yerine cihaza termal pad koyun, içini temizleyin, hava akışı sağlansın.
Cihazın sıcaklık limitleri ile oynamayın. Islemci ve ekran kartının kendi prochot sıcaklıkları parçaları korumak için var. Bu ısıları geçince throttle yapıp güç kısıyor ki parça zarar görmesin. Sıcaklık limitini arttırmak yerine cihaza termal pad koyun, içini temizleyin, hava akışı sağlansın.
Cihazın içine daha geçen gün termal pad yapıldı ve temizlendi.
Berkant Yeğen
Başarılı
Cihazın içine daha geçen gün termal pad yapıldı ve temizlendi.
Undervolt yapmak daha mantıklı duruyor.