• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü Laptopta işlemciye yapışan soğutucu nasıl çıkartılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5297
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

5297

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba, bilgisayar ısındığı için temizleme kararı aldım, 11 yıldır temizlenmemiş, fabrikadan çıktığından beri. Soğutucu işlemciye yapışmış, çıkmıyor. Nasıl çıkarabilirim parçalara zarar vermeden? Macun kurumuş, yapışmış.

Dosya Ekleri

• IMG_20240319_225338.webp
    104,2 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Sağa sola hafif hafif oynat bir süre sonra rahatlayacaktır. Genelde laptoplarda CPU ve GPU gömülü oluyor yani o lehimi bloğu çekmek için kullandığın kuvvetle koparman çok zor ama sen gene de ilk dediğimi uygula.

Sağa sola hafif hafif oynat bir süre sonra rahatlayacaktır. Genelde laptoplarda CPU ve GPU gömülü oluyor yani o lehimi bloğu çekmek için kullandığın kuvvetle koparman çok zor ama sen gene de ilk dediğimi uygula.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Vidalamadan kapağı geçir, makineyi ısıt güzelce sonra tekrar dene çıkarmayı. Biraz güç uygula. Varsa pil mil bütün güç bağlantılarını söktükten sonra alkol, tiner tarzı şeyler de dökmeyi deneyebilirsin.

11 yıldır bozulmayan laptopun markasını ve modelini öğrenebilir miyim?

Anladım peki bu soğutucunun ve işlemcinin üzerinde kurumuş termal macunu nasıl temizleyebilirim?

Demek sorun bende,bana en fazla 3 yıl dayanıyor : (
Hocam üç de çok kısa ama ya.

BEnim tavsiyem açın bi prime64, ısıtın cihazı iyice sonrasında müdahale edin. Cihazın yanması ya da herhngi bir konuda sorumluluk kabul etmiyorum

Anladım peki bu soğutucunun ve işlemcinin üzerinde kurumuş termal macunu nasıl temizleyebilirim?
Alkol ya da Alkollü mendil tercih edilir genelde fakat kuru peçete de olur.

Evde yok ne yazık ki çıkardım zaten fakat üzerinde kurumuş termal macun çıkmıyor nasıl temizlerim?

Öyle kurumuş ki çıkmıyor soğutucunun ve işlemcinin üzerindeki macun ne yapabilirim evdeki imkanlarla.

Ben şahsen peçete ve selülozik tiner kullanıyorum. Bunun yerine alkol eğer hiçbir şey yoksa son çare kolonya olur. (limon kolonyası güzel olur hem koku da verir ( opsiyonel)).

İfadeler: 29
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…