Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

5297

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba, bilgisayar ısındığı için temizleme kararı aldım, 11 yıldır temizlenmemiş, fabrikadan çıktığından beri. Soğutucu işlemciye yapışmış, çıkmıyor. Nasıl çıkarabilirim parçalara zarar vermeden? Macun kurumuş, yapışmış.

Dosya Ekleri

• IMG_20240319_225338.webp
    IMG_20240319_225338.webp
    104,2 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, bilgisayar ısındığı için temizleme kararı aldım, 11 yıldır temizlenmemiş, fabrikadan çıktığından beri. Soğutucu işlemciye yapışmış, çıkmıyor. Nasıl çıkarabilirim parçalara zarar vermeden? Macun kurumuş, yapışmış.

Sağa sola hafif hafif oynat bir süre sonra rahatlayacaktır. Genelde laptoplarda CPU ve GPU gömülü oluyor yani o lehimi bloğu çekmek için kullandığın kuvvetle koparman çok zor ama sen gene de ilk dediğimi uygula.
En fazla ne kadar temizleniyorsa o kadar temizle öyle sür bari. Çok fazla olmasın üstünde yeter.

Bu kadar temizleniyor attığım gibi yukarıda sıkıntı olur mu termali sürsem.

En fazla ne kadar temizleniyorsa o kadar temizle öyle sür bari. Çok fazla olmasın üstünde yeter.

Yani bilgisayar bozulmasın yeterli temizliği yaptım GPU'daki macun da cikti sadece işlemcinin üstündeki kaldı çok az zaten su lekesi gibi çok kalın kalmadı yani.

Bu kadar temizleniyor attığım gibi yukarıda sıkıntı olur mu termali sürsem.

Yani bilgisayar bozulmasın yeterli temizliği yaptım GPU'daki macun da cikti sadece işlemcinin üstündeki kaldı çok az zaten su lekesi gibi çok kalın kalmadı yani.

Tama daha da çıkmıyorsa sür kapat. Başka bir seçenek yok.