Çözüldü Laptoptan matkapa benzer ses geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Charde
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 152
  • Etiketler Etiketler
    ses
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Charde

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, laptopumdan ilginç sesler gelmeye başladı. Sanki içeride kıyamet kopuyor, ilk başlarda böyle değildi ancak şu an en sessiz halinde bile böyle çalışıyor. Fan sesi değil bu, sebebi ne olabilir? Çok yüksek sesli oyun bile oynayamıyorum. Ne yapmam lazım?

Çözüm
Fan yuvası yerinden çıkmış ve kasaya sürtüyor.

Laptopu sökün, fanı temizleyin geri takın. Yine yapıyorsa nereye sürttüğüne dikkat edin. Klavyeye basınca fanın sürtme sesi değişiyor mu? Değişiyorsa klavyenin olduğu tarafa sürtüyordur. Vidaları 1 diş gevşetip öyle kullanın, fan bir tık aşağıya düşecektir ve sürtünmeden kurtulacaktır.
Fan yuvası yerinden çıkmış ve kasaya sürtüyor.

Laptopu sökün, fanı temizleyin geri takın. Yine yapıyorsa nereye sürttüğüne dikkat edin. Klavyeye basınca fanın sürtme sesi değişiyor mu? Değişiyorsa klavyenin olduğu tarafa sürtüyordur. Vidaları 1 diş gevşetip öyle kullanın, fan bir tık aşağıya düşecektir ve sürtünmeden kurtulacaktır.

Çözüm

Evet sağdaki NumLock tuşlarının olduğu tarafa elim ile basınca ses değişiyor. Hocam garantisi devam ediyor ve nasıl yapacağımı bilmiyorum servise vermem daha mı doğru olur? Veya ben yapacaksam da nasıl yapılacağına dair bir video var mı?

Servise göndermeniz daha doğru olur çünkü daha atıyorum 1 yıllık kullanımdan sonra böyle bir sorun olmaz.

Kendim yapacağım derseniz arka kapağı sökün, fanların vidalarını 1 diş gevşetin (yarın tur gevşetin) sonra geri toplayın. Ses kesilecektir eğer ki klavyenin yukarısına sürtüyorsa ki numpad'e basınca değişiyorsa klavyenin olduğu yere sürtüyordur.

Yaşadığın sorunun 1:1 aynısı X509JB BR067T laptopta başıma geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…