PolarXP

Çalışkan
2 yıl önce topladığım bilgisayar şimdiye kadar bu şekilde bir ses çıkarmamıştı. Birkaç aydır kullanmıyordum. Sistemi açınca güncellemeleri yaparken fanlar jet motoru gibi çalışmaya başladı. Güncellemeler tamamlanınca durdu ama şimdi de kasadan tıkırdama sesleri geliyor. Tahminim sıvı soğutucunun fanlarından geliyor, sesin kaynağı yukarı kısımdan geldiği için. Temizledim kasanın içini ama etki etmedi. Nasıl çözerim sorunumu?

2 yıl önce topladığım bilgisayar şimdiye kadar bu şekilde bir ses çıkarmamıştı. Birkaç aydır kullanmıyordum. Sistemi açınca güncellemeleri yaparken fanlar jet motoru gibi çalışmaya başladı. Güncellemeler tamamlanınca durdu ama şimdi de kasadan tıkırdama sesleri geliyor. Tahminim sıvı soğutucunun fanlarından geliyor, sesin kaynağı yukarı kısımdan geldiği için. Temizledim kasanın içini ama etki etmedi. Nasıl çözerim sorunumu?
Bendeki ile aynı durumu yaşıyorsun bende sıvı soğutucunun fanlarının değiştirmekle çözüm bulmuştum. Fan bakım ürünleri kullansam da çözüm olmamıştı hatta daha akıcı döndüğü için ses de artmıştı kafayı yiyecektim. Sonra fan değiştireyim derken bir bakmışım ddr5 sisteme geçmişim.

O tıkırtı sesi sıvı soğutucu da bende ilk macunu değiştikten sonra biraz geliyor sonra düzeliyor daha gelmiyor. Macunu falan yeniledin değil mi? Sıvı soğutucudan geliyordur ama o tıkırtı sesi. fanlardan değil direkt radyatör-pompadan falan.