Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ali S

Çalışkan
Arkadaşlar kasamı geçen gün temizledim. Tüm her şeyini çıkardım, temizledim ve tekrar taktım. Daha sonrasında alttaki videoda gibi ses gelmeye başladı. Bu ses örnek veriyorum mouse hareket ettirmem de ve aşağıya doğru mouse orta tuşuyla kaydırmamda falan meydana geliyor 2 gündür canımı çok sıktı. Sizce sebebi nedir?

Ekran kartının coil whine'ından dolayı muhtemelen, ya da PSU coil Whine'ı. OCCT'de Power testi yapıp 30 dakika sonra sonuçlarda error çıkmıyorsa zararsız demektir.

Ses coil whine sesiymiş biraz araştırdım o sese daha yakın ekran kartından geliyormuş ekran kartını söküp çıkardığımda ekranı anakarttan verdiğimde ses vs gelmiyor bende kablonun yerini değiştirip farklı yerden ekran kartına güç verdim ses minimum düzeyde azaldı büyük ihtimalle psudan ekran kartına giden kabloda bir anormallik var.

Ekran kartının coil whine'ından dolayı muhtemelen, ya da PSU coil Whine'ı. OCCT'de Power testi yapıp 30 dakika sonra sonuçlarda error çıkmıyorsa zararsız demektir.
Testi nasıl yapacağımı rica etsem anlatır mısınız?

Ses coil whine sesiymiş biraz araştırdım o sese daha yakın ekran kartından geliyormuş ekran kartını söküp çıkardığımda ekranı anakarttan verdiğimde ses vs gelmiyor bende kablonun yerini değiştirip farklı yerden ekran kartına güç verdim ses minimum düzeyde azaldı büyük ihtimalle PSU'dan ekran kartına giden kabloda bir anormallik var.

Testi nasıl yapacağımı rica etsem anlatır mısınız?

OCCT uygulamasını indirip Power testi yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
1770743995545.webp

direkt starda basıyorum değil mi @anilx

30 dakika değil de 10 dakikalık bir test yaptım bir sorun çıkmadı sıcaklıklar gayet yerindeydi tam dikkat etmem gereken şey ne onun da değerini söyleyeyim.

30 dakika değil de 10 dakikalık bir test yaptım bir sorun çıkmadı sıcaklıklar gayet yerindeydi tam dikkat etmem gereken şey ne onun da değerini söyleyeyim.

Hocam 30 dakikalık yapın. Bende de bir sorun var PSU kaynaklı, 12. dakikada devreye giriyor, tam emin olmak için 30 dakika olarak yapın ve sağdaki aşağı kaydırma kısmından sırayla hepsini SS alıp atın, yani sağdaki bazı kutular sığmadığından aşağı kaydırınca gözüküyor yani SS alın atın.