Adelayn

Uzman
Kasaya kulağımı dayadım ancak nereden geliyor anlayamıyorum, çok ince bir ses. Kafayı yedirecek, ilk olarak HDD'den sandım, çıkardım ancak oradan problem değilmiş.

Tahmininiz nedir? Tek tek sökmek de istemiyorum.

Kasaya kulağımı dayadım ancak nereden geliyor anlayamıyorum, çok ince bir ses. Kafayı yedirecek, ilk olarak HDD'den sandım, çıkardım ancak oradan problem değilmiş.

Tahmininiz nedir? Tek tek sökmek de istemiyorum.

Tek tek fanları durdur kasa çalışırken anlarsın hangi fandan en kötü değiştirirsin.

Fanlar sürtünmeden aşınmış gibi geldi bana. Ekran kartındakiler olabilir. Ekran kartını söküp tekrar dinle istersen.

Ekran kartı garantisi bozulmasın diye servise verdim, geleli 1 ay oldu. Acaba el üstü mü yapıldı ki ASUS servisine gitti. Fanlardan 1 tanesi eski, diğerleri 3-5 aylık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı garantisi bozulmasın diye servise verdim, geleli 1 ay oldu. Acaba el üstü mü yapıldı ki ASUS servisine gitti. Fanlardan 1 tanesi eski, diğerleri 3-5 aylık.
Takarken gevşek takmış olabilirler. Sen ekran kartı olmadan çalıştırıp dinle bir PC'yi. Yağlaman gerekebilir.

Arada dediğin rastgele mi yoksa yük altındayken mi?
Yükle de alakası yok, şu an sadece tarayıcı açık, arada kesik kesik geliyor. Ekran kartı fanları değil, çünkü şu an fanları dönmüyor. PSU'dan şüphe ediyorum, o da yeniydi.

Yükle de alakası yok şuan sadece tarayıcı açık arada kesik kesik geliyor.Ekran kartı fanları değil ama çünkü şuan fanları dönmüyor. PSU dan şüphe ediyorum oda yeniydi.
Bir de bunu denemek zor çünkü direkt kapatamıyorum, sadece düşürebiliyorum. Nedense uygulaması belli eşik altına izin vermiyor, sıvı soğutucunun işlemci üzerinden VRM soğutucu fanı var.

Sorun çözülmedi ancak sesin kaynağını buldum, cik cik sesi güç kaynağından gelen 2 X 8 pin yeni nesil güç bağlantısı 8 pin ekran kartına ve 8 pin anakarta takmıştım, AI bana takmamın yararı olacağını bahsetmişti çok araştırmadık. Ancak gelen cik cik sesi anakarta takılan 8 PIN'i çıkardıktan sonra kesildi. Kablo 2 X 8 PCI kablosu yeni nesil. Ses güç kaynağında mı anakart içinde mi bilmiyorum.

1779090071957.webp

Son düzenleme: