Emre.py

Üstün
Makaleler
1
Yer
Adana
Evdeki eski laptoptan ses gelmiyor. Hoparlörü çıkarınca da değişen bir şey olmuyor. Laptop yeni değil, o yüzden driverla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Model: Toshiba Satellite

Son düzenleme:
Evdeki eski laptoptan ses gelmiyor. Hoparlörü çıkarınca da değişen bir şey olmuyor. Laptop yeni değil, o yüzden driverla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Model: Toshiba Satellite
Evdeki eski laptopunuzda ses çıkmaması birkaç farklı nedenden kaynaklanıyor olabilir. Aşağıda kontrol edebileceğiniz bazı adımlar ve olasılıkları sıraladım:

1. Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- Görev çubuğundaki ses simgesine sağ tıklayın ve "Ses ayarları"nı seçin. Buradan ses düzeyini kontrol edin ve muhtemel sessize alma durumlarını kontrol edin.
- "Aygıtlar" sekmesinde, doğru ses çıkış aygıtının seçili olduğundan emin olun. Birden fazla hoparlör veya ses cihazı varsa, yanlış bir tanesi seçilmiş olabilir.

2. Donanım Kontrolü:
- Laptopunuzun hoparlörlerinin arızalı olabileceğini düşünüyorsanız, harici bir hoparlör veya kulaklık takarak sesin gelip gelmediğini kontrol edin.
- Eğer dış hoparlör ya da kulaklıkta ses varsa, laptopun iç hoparlörlerinde bir sorun olabilir.

3. Driverları Kontrol Edin:
- Belki de driverlarda bir sorun vardır. Aygıt Yöneticisi'ni açarak "Ses, video ve oyun denetleyicileri" bölümüne gidin. Burada ses sürücünüzün yanındaki simgeleri kontrol edin (örneğin, sarı ünlem işareti var mı?).
- Gerekirse, sürücüyü güncelleyebilir veya kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz.

4. Bilgisayarı Yeniden Başlatın:
- Bazen basit bir yeniden başlatma işlemi tüm sorunları çözebilir.

5. Sistem Geri Yüklemesi:
- Daha önce sesin çalıştığı bir tarihe geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Bunu yapmak için "Sistem Geri Yükleme" özelliğini kullanabilirsiniz.

6. BIOS Ayarları:
- Laptopunuzun BIOS ayarlarına girerek sesle ilgili ayarların aktif olduğundan emin olun. Genelde bu ayarlara başlatma sırasında belirli bir tuşa basarak (örneğin F2 veya Del) ulaşılır.

7. Hardware Sorunları:
- Eğer tüm bu adımlar sorunu çözmezse, donanımsal bir sorun olabilir. Hoparlör kabloları, ses kartı veya anakart üzerinde bir sorun olabilir. Bunun için bir teknisyene danışmanız iyi olabilir.

Bu adımları deneyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Umarım yardımcı olur!