Laptopu adaptöre bağlı kullanmak sorun yaratır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alperen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 244
  • Etiketler Etiketler
    sorun
Makaleler
5
Yer
Winterfell
245W laptop kullanıyorum şu an.

Şu an şarjda %100 durumda hâlâ kurulum ile uğraşıyorum ama ben bu laptopu sürekli şarjda mi kullanacagim, yoksa sadece oyun oynarken şarjda; ders, video, film, internette gezinme gibi aktivitelerde şarjı azalana kadar kullanıp tekrar %100'den sonra mı kullanmaya devam etmeli?

Aslında tamamen boşaltıp doldurmak sağlıklı değil. Cihazınız destekliyor ise yüzde 80 ile sınırlandırın. Ara sıra adaptörü çekin. Çünkü pil görev yapmaz ise bir süre sonra bozulur. Pil yüzde 20 civarına geldiğinde tekrar şarja takın. Bu arada oyunları pil gücünde oynamayın. Performanstan ve pil sağlığından ödün verirsiniz.

Elinden geldiğince şarjda kullan, laptop şarjda iken bataryayı kullanmaz zaten eğer şarjda kullanmayacaksanda sarjın tamamen bitmeden geri takman önemli yoksa daha hızlı batarya ömrün kısalır.

Sürekli şarjda kullanmak daha iyi olur zaten şarj aletini takınca genelde batarya boşa düşüp sadece şarj makinesidnen çalıştırıyorsunuz laptopu.

Haftada 1 defa 100 0 100 yapmanız iyi olur.

Pil şarj olduktan sonra daha fazla akım çekmez, şarjda kullanmalısın ki pilin ömründen gitmesin. Ayrıca çoğu laptop üreticisi şarjı %80 civarı sınırlandıran uygulamalar çıkarıyorlar, bu pilin ömrününün uzamasını sağlıyor.

Sürekli şarjda kullanmak daha iyi olur zaten şarj aletini takınca genelde batarya boşa düşüp sadece şarj makinesidnen çalıştırıyorsunuz laptopu.

Haftada 1 defa 100 0 100 yapmanız iyi olur.

Yok hocam sıfır bataryada aşınmayı hızlandırır yukarıda arkadaşın dediği gibi 20 80 arası kullanmak en iyisidir.

Yok hocam sıfır bataryada aşınmayı hızlandırır yukarıda arkadaşın dediği gibi 20 80 arası kullanmak en iyisidir.
20 80 iyi olur evet. ben zaten haftada 1 defaya mahsus 0 100 yapılmasını söyledim hücreler sıfırdan şarj alsın diye. dediğim şeyin fazla yapılması 20 80'e kıyasla çok çok daha fazla zarar verir.

Adaptörün sürekli prizde olması sorun teşkil eder mi?
Ayrıca oyuna girerken de 20-80 arası tutmam lazım değil mi?

Prizde olması teşkil etmez ancak 80 sınır olarak belirlediysen 80'e gelene kadar ağır oyun oynamamaya çalış, çünkü hem bataryayı dolduracak hem de sana oyunu onatmaya çalışacak laptop.

Laptop model ne hocam daha kesin bilgi verelim.

Lenovo LOQ 15IRX10 (RTX 5060).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…