megatronn 9

Üstün
Elimde eski bir laptop var. Kuzenim yakın zamanda eski 24 inç 75 Hz monitörünü satacakmis arkasındaki plastik biraz kırık. Bana verirse bunu laptopa bağlayıp harici klavye ile kullanabilir miyim yani laptopu kasa gibi kullanmak istiyorum. Masanın altındaki çekmeceye laptopu koysam kabloyla monitöre bağlasam olur mu? Laptopta HDMI girişi var.

Masanın altındaki çekmeceye laptopu koysam kabloyla monitöre bağlasam olur mu?
Olur. Dediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Güç seçeneklerinden bu ayarı yaparsanız kapağını kapattığınızda kapanmaz.

1744570338872.webp

Bir tane de USB hub almanızı tavsiye ederim. Muhtemelen 3 USB portlu bir laptopa sahipsiniz. 3 USB portu yetersiz kalabilir.

Olur. Dediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Güç seçeneklerinden bu ayarı yaparsanız kapağını kapattığınızda kapanmaz.

Eki Görüntüle 140472

Bir tane de USB hub almanızı tavsiye ederim. Muhtemelen 3 USB portlu bir laptopa sahipsiniz. 3 USB portu yetersiz kalabilir.
Evet hocam 3 USB girişi var ikisi sağda biri solda. Peki hocam gecikme gibi bir durum yaşanır mı veya 15.6 inc ekran 24 inc monitöre bağlanırsa görüntüde bozulma gibi bir durum?

Çekmeceye kapatırsan ısınıp arızalanır. Laptopun güç tuşunu lehim yapmayı biliyorsan dışarı verebilirsin bu şekilde kapağını açmakla uğraşmadan başlatabilirsin.

Görüntü bozulmaz, gecikme olmaz. Laptopa ve monitörün HDMI sürümüne göre bir kablo alın. Laptopu çekmeceye koyma, kapağını kapatma. Yana koy monitörde önünde olsun. Çift ekran gibi kullan.

Bu ayar bende neden yok hocam? Ayar mı çekmek gerekiyor?

Eki Görüntüle 140474
Solda kapak kapatıldığında ne yapılacağını seçin var. Attığım ayar orada.

Evet hocam 3 USB girişi var ikisi sağda biri solda. Peki hocam gecikme gibi bir durum yaşanır mı veya 15.6 inc ekran 24 inc monitöre bağlanırsa görüntüde bozulma gibi bir durum?
Kaliteli bir USB hub alırsan sıkıntı yaşamazsın. 15.6 inç ekran 24 inç monitöre kaliteli bir kablo ile bağlanırsa görüntüde bozulma, gecikme olmaz. Bir de hem ekranın hem de ekran kartının desteklediği en yüksek çözünürlükte ve Hertz'de kullan.

Görüntü bozulmaz, gecikme olmaz. Laptopa ve monitörün HDMI sürümüne göre bir kablo alın. Laptopu çekmeceye koyma, kapağını kapatma. Yana koy monitörde önünde olsun. Çift ekran gibi kullan.

Hocam masam dar diye monitör alacağım zaten ders çalışırken klavyeyi kaldırıp yerine kitap koymak istiyorum.

Çekmeceye kapatırsan ısınıp arızalanır. Laptopun güç tuşunu lehim yapmayı biliyorsan dışarı verebilirsin bu şekilde kapağını açmakla uğraşmadan başlatabilirsin.

Hocam peki dolaba koysam olur mu kapağıni açık bıraksam.

Eki Görüntüle 140472

Linux kullanıyorum hocam belirtmeyi unutmuşum.