Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
İleriki zamanlarda pili değiştirmekte fayda olur mu peki aynı pilden? Yoksa laptopa zarar verir mi?
Olur ama orijinal pil bulman lazım.
Şarjda kullanmazsan tam performans alamazsın ki zaten. Zararlı olduğunu zannetmiyorum.
Evet ama şimdi şu anlık evde kullanilıyor dışarıda da kullanmak istediğim zaman pil ömrü aynı kalsın istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim?
NeonDragon
Uzman
O şarj süresi malesef prizde kullansada kullanmasanda 2-3 sene sonra azalıyor. Hafta bir kez %20ye kadar düşür sonra şarj et. Biraz daha uzun ömürlü olur ama dediğim gibi. Ne yaparsan yap 2-3 sene sonra 5 saat değilde 3 saat gidecek.
Hayır.
O şarj süresi maalesef prizde kullansada kullanmasanda 2-3 sene sonra azalıyor. Hafta bir kez %20ye kadar düşür sonra şarj et. Biraz daha uzun ömürlü olur ama dediğim gibi. Ne yaparsan yap 2-3 sene sonra 5 saat değil de 3 saat gidecek.
İleriki zamanlarda pili değiştirmekte fayda olur mu peki aynı pilden? Yoksa laptopa zarar verir mi?
YASEDEM
Deneyimli
Ben ve akrabam aynı laptopları kullanıyoruz. Ben hiç şarjdan çekmedim. Akrabam haftada bir çeker. Akrabamın bilgisayarı 4 saat gidiyor benimki 3,5 saat falan gidiyor.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
GameGaraj r9t modeline sahibiyim. Şu an pil ömrü 5 saat civarı. Acaba evdeyken hep şarj da kullanmak pilin ömrünü 5 saat civarından 1 2 saat veya daha aşağı çeker mi?
Eğer böyle bir durum varsa ne yapmalıyız?
Belirli sürelerde bir bataryayı kalibre etmek gerekli, 100-0-100 şeklinde. O zaman batarya tam performansta çalışacaktır. Onun haricinde öyle bir sistemi de sürekli pilde kullanmak aslanı kafese tıkmak gibi.
Laptopun pilde gideceği saatleri belirleyen 3-5 faktör var. Kullandığınız işletim sistemi, sistemdeki işlemci, bataryanın kaç wh olduğu, laptop bataryadayken ne yaptığınız, panel/klavye ışığı gibi unsurlar etkiliyor.
Bana tam Laptop modelinizi söyler misiniz?
agrofea
Uzman
GameGaraj r9t modeline sahibiyim. Şu an pil ömrü 5 saat civarı. Acaba evdeyken hep şarj da kullanmak pilin ömrünü 5 saat civarından 1 2 saat veya daha aşağı çeker mi?
Eğer böyle bir durum varsa ne yapmalıyız?
Hayır kısaltmaz ama yıl geçtikçe performans düşer. Yüzde 80 şarj sınırı koyuyor çoğu diz üstünde pil koruma ayarı var. Oratalama 1000 şarj ömrü oluyor.
Belirli sürelerde bir bataryayı kalibre etmek gerekli, 100-0-100 şeklinde. O zaman batarya tam performansta çalışacaktır. Onun haricinde öyle bir sistemi de sürekli pilde kullanmak aslanı kafese tıkmak gibi.
Laptopun pilde gideceği saatleri belirleyen 3-5 faktör var. Kullandığınız işletim sistemi, sistemdeki işlemci, bataryanın kaç wh olduğu, laptop bataryadayken ne yaptığınız, panel/klavye ışığı gibi unsurlar etkiliyor.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet