Laptopu ters şekilde kullanmak yararlı mı?

vwfan

Başarılı
Cihaz
Casper Excalibur G770 | i5-10300H, GTX 1650
Merhaba, laptopumu birkaç haftadır fotoğraftaki şekilde kullanıyorum. Aslında bunu ilk başta internette görmüştüm ve duruş olarak hoşuma gitti. Bu setup'ı hem kambur durmamam için hem de bilgisayarın soğutmasının daha iyi çalışır diye düşünüp yaptım. Bu arada, bugün birkaç dakika önce Zalman STC 11 ile bakımını yaptım. Sizce laptopu bu şekilde kullanmaya devam etmeli miyim?

Anlik olarak sicakligi falan dusurmustur belki de kasanin oyle kalmasini uzun vadede mantikli bulmuyorum. Neticede icindeki fan ve isi borulari da uzun sure asili sekilde kalacak. Cihazi bogmadan altina bir seyler koyup yukseltin. Butce varsa harici monitor de iyi bir secenek durusa yardimci olmasi acisindan.

Hocam, böyle kullananları çok görüyorum ama mantıken termal macun kuru değilse akma yapmaz mı bu şekilde? Menteşeler de zarar görebilir belki, çok mantıklı gelmiyor bana.

Laptop iç bileşenlerine hiçbir şey olmadığını göz önüne aldığımız senaryoda bile işin menteşe kısmı var. Sonuçta ekran tarafıyla kasa ağırlığı arasında fark var, uzun vadede kasa şak diye ekrana düşebilir bile menteşelerden ötürü

İçindeki işlemciye anakartin parçalarına bataryaya falan bir şey olacağını zannetmiyorum içinde sorun çıkaracak tek şey fanlar olabilir ancak onlarda yerine sabitlenmiş durumda zaten ama menteşeler uzun vaadede sıkıntıya girer laptopun kasasının tüm ağırlığı menteselerin üzerine biniyor.

Faydadan ziyade zararı var

Bence saçma. Termal olarak değil de ağırlık olarak tersine yük bindiriliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…