eymensari

Başarılı
Laptopuma 2 adet monitör bağlayarak toplam 3 ekranlı bir sistem yapmayı düşünüyorum ama laptopum bunu destekliyor mu emin değilim.

Çıkışlar:

1X HDMI 2.1 portu (HDCP desteği) (4K @ 60Hz / 2K @ 120Hz)
1X USB 3.2 gen2 portu Type-C – DisplayPort 1.4 (ortak port) (8k @ 60Hz / 4K @ 120Hz) / 2K 240Hz)

Ekran kartı:

NVIDIA RTX 3060 Max-performance 6 GB GDDR6 192-BIT

Destekliyorsa 2K mı 1080p mi almalıyım?

İleriye dönük yatırım gibi de düşünüyorsanız 2k tercih edebilirsiniz lâkin gpusu da göz önünde bulundurulduğunda, 1080p'de bile notebookunuz 2 monitörlü bir senaryoda dahi ne derece performans verecek?

Laptopa iki monitör takabilirsin, birisi HDMI diğeri Type-C portundan olacak şekilde. Thunderbolt 3 ve 4 video desteği veriyor. Oyunu tek monitörde oynarsanız, cüzi miktarda performans kaybı olabilir ama gözünüze çok batmaz. Bunun sebebi GPU'ya artık 1 yerine 3 ekran yükü bindirmeniz. 1080p oyun ve gündelik işler için uygun olabilir. 2K çözünürlükte tam zorlanır. Tavsiye etmem. Başlangıcı uygun fiyatlı 180Hz 1080p monitör ile yapın. İleride yanlarına dizersiniz bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ileriyi göz önüne alarak bütçeniz de yetiyor ise 2 adet 240 Hz 2K veya 4K monitör alın derim, gerekirse çözünürlük düşürerek kullanırsınız ancak ileride bilgisayar vs. değiştirirseniz bir daha monitör almanıza gerek kalmaz. Ekran kartınız maalesef çok güçlü sayılmaz, üstelik mobil GPU. Bu sebeple, ne alırsanız alın muhtemelen 1080p üzeri oyun oynamanız zor olacak.

@emre259
Hocam, fazladan monitör bağlamak GPU'ya fazladan yük bindirmez, en azından performans düşürecek kadar. Bu sebeple, aynı anda 3 monitörden de oyun vs. açmayacağı sürece performans açısından sıkıntı olmaz.

Hocam, fazladan monitör bağlamak GPU'ya fazladan yük bindirmez, en azından performans düşürecek kadar. Bu sebeple, aynı anda 3 monitörden de oyun vs. açmayacağı sürece performans açısından sıkıntı olmaz.
Hocam dedim zaten, kendinin hissetmeyeceği türden bir kayıp olur.

İleriye dönük olarak monitör alınabilir ama 2K-4K monitörler fiyatta çokta uygun değil diye biliyorum. Yatırımı bu yönde mi yapardım yoksa yeni bilgisayar parçası olarak mı ondan emin değilim sadece.